Sluit uw overkapping af met een glazen schuifpui

Geplaatst: 25/11/2021 Aangepast: 25/11/2021

Steeds meer mensen zien de tuin en hun terrasoverkapping als uitbreiding van de woonruimte. Een échte tuinkamer! Om uw overkapping ook voor het oog bij het woongedeelte te betrekken, is een glazen schuifpui ideaal! Dat geldt ook voor overkappingen of veranda's die dicht tegen een huis aan staan, omdat de pui voor lichtinval zorgt.

Ruimtelijkheid en afscheiding

Bovendien geeft een glazen schuifpui de breedste kijk naar buiten toe. Hierdoor voelt het zowel als een onderdeel van uw tuin als van uw huis. Het is een mooie overgang tussen binnen én buiten, zonder dat het meteen twee aparte, gescheiden werelden zijn.

Er warmpjes bij zitten

Stelt u zich eens voor: het is een zonnige winterdag en u geniet onder uw nieuwe terrasoverkapping van het uitzicht op uw tuin. Klinkt dat niet heerlijk? Helaas is het niet altijd fijn om bij stralend, maar fris weer buiten te zitten. De wind voelt al snel te koud aan. Maar als u een glazen schuifpui onder uw overkapping laat aanbrengen, kan uw jas binnen blijven. Dat wordt lekker genieten van een kopje warme chocolademelk of glaasje Glühwein in eigen tuin!

Makkelijk open en dicht schuiven

Naast bovenstaande punten heeft een glazen schuifpui onder de overkapping nog een aantal voordelen. Allereerst kunt u het heft in eigen handen nemen. In de winter schuift u de pui dicht, maar in de zomer laat u de hoge temperaturen, het vogelgezang en de frisse bloemengeuren heerlijk binnen komen. Een glazen schuifpui is heel gemakkelijk open en dicht te schuiven!

Voordelen glazen schuifpui onder terrasoverkapping

Ook kunt u ervoor kiezen om een slot in de schuifpui te bevestigen. Hierdoor kan de overkapping eventueel als berging dienen. Ook sierstrips, functionele deurgrepen, tochtstripts en U-profielen zijn waardevolle toevoegingen. Deze houden tocht, maar ook ongewenste insecten als muggen, vliegen en wespen buiten.

Goede fundering noodzakelijk

Glas heeft een hoog gewicht, daarom is een stabiele ondergrond essentieel voor het maken van een glazen schuifpui onder uw overkapping. Zorg voor steen of beton als ondergrond of gebruik een aluminium funderingskoker. Zo bent u er zeker van dat de schuifpui met onderrail stabiel en waterpas gemonteerd kan worden.

Ook een terrasoverkapping met glazen schuifpui?

Wilt u er ook warmpjes bij zitten in de tuin ongeacht de temperatuur? Kies dan voor een overkapping met glazen schuifpui. Schuifpuien zijn er in verschillende maten en zijn meestal van hout gemaakt. Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk hier eens de mogelijkheden:

Bekijk de glazen schuifwanden!

Soortgelijke adviezen

Alle adviezen