Tuinontwerp stadstuin

De beperkte ruimte in een stadstuin zo benutten dat er in een rustgevende ruimte even ontsnapt kan worden aan het drukke leven in de stad. Dat is de wens die vaak uitgesproken wordt bij de aanleg of renovatie van een stadstuin. Het optimaal benutten van de ruimte is essentieel voor een geslaagd tuinontwerp. Dat daarbij de authentieke sfeer van een oude binnenstad wordt opgeroepen mag geen verrassing zijn.

Gras en Groen heeft veel ervaring met de aanleg van stadstuinen. Wij weten als geen ander deze ruimte effectief en functioneel in te delen. Hierdoor kunt u genieten van uw eigen oase van rust.

Stadstuin1 • Gras en Groen website
Stadstuin2 • Gras en Groen website

Stadstuin ontwerp: Kenmerkende elementen

We hadden het er al even over, de authentieke sfeer in een stadstuin en de daarbij horende elementen. Een gemetselde muur is natuurlijk fantastisch als basis, maar ook de sierbestrating kan hier enorm aan bijdragen. Met oud gebakken steentjes en een passend legverband of de oud-hollandse schellevistegel kunt u deze sfeer ook al snel in uw tuin brengen. Andere kenmerkende elementen zijn:

  • Pergola of overkapping
  • Een wijnvat als regenton
  • Cortenstalen waterornamenten
  • Een grote diversiteit aan tuinplanten

Stadstuin tuinontwerp: Hoogteverschillen

Wij zijn creatief door vaak hoogteverschillen in de tuin aan te brengen. Door dit te doen, kunnen ruimtes functioneel ingericht worden, maar blijft de tuin speels aandoen. Haagjes en verhoogde borders dagen u uit om rond te kijken in de tuin. En een paar groenblijvende heesters zorgen zelfs dat vogeltjes in de winter de weg naar uw tuin weten te vinden.

Werken aan een stadstuin

Een stadstuin aanleggen in de binnenstad kan nog weleens wat problemen veroorzaken. Het is niet altijd mogelijk onze bussen bij u voor de deur te parkeren, laat staan een bus met aanhanger. Als het nodig is, komen wij met een creatieve oplossing. Wij zorgen indien nodig voor personeel dat in korte tijd veel grond en bestratingsmaterialen kan aan- of afvoeren. Op die manier zijn wij uw omgeving zo min mogelijk tot last.

Stadstuin3 • Gras en Groen website
Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 866 reviews.