Houten veranda

Bent u op zoek naar een sfeervolle overkapping voor het terras direct aan uw woning? Dan biedt een houten veranda uitkomst! Hout is een eenvoudig te bewerken product en is daardoor uitermate geschikt om houten constructies te vormen. Gras en Groen ontwerpt en realiseert houten veranda's volledig op maat. Samen met u zorgen wij ervoor dat de veranda perfect aansluit qua ontwerp en zo echt een verlengstuk vormt van uw woning!

Voordelen van een veranda

  • Maakt uw tuin tot een verlengstuk van uw woning
  • Vormt een overdekt en comfortabel terras
  • Kan geheel naar wens worden gevormd
  • Voorzien van glaswanden zorgt een veranda voor isolatie
  • Voegt waarde toe aan uw woning

Houten veranda aan huis

Een houten veranda is een overkapping op palen die direct aan de woning gesitueerd is. Een veranda vormt een heerlijke plek om te genieten van het buitenleven. Onder de overkapping aan huis bent u al direct van alle gemakken voorzien.

De achtergevel van uw woning vormt voor een deel de basis van de veranda. Dit maakt de bouw ervan relatief goedkoop. Bijkomend voordeel is dat een veranda bovendien waarde toevoegt aan uw woning!

  • Maak de veranda en woning tot één geheel
  • Veranda met lichtstraat voor voldoende daglicht
  • Zorg met glazen (schuif-)wanden voor extra comfort
Houtenveranda7 • Gras en Groen website

Maak de veranda en woning tot één geheel

Tegenwoordig wordt de tuin als het verlengstuk van de woning gezien. Door de stijl van de woning door te trekken in en onder de veranda zorgt Gras en Groen voor een naadloze overgang. Dat kan op verschillende wijzen worden gedaan.

Door de vloer van uw woning door te laten lopen onder uw veranda ontstaat er direct een eenheid. Bij een smeervloer of een vloer met keramische of natuurstenen tegels is dat eenvoudig te realiseren.

Het plafond van de overkapping kan eveneens in stijl worden afgewerkt. Denk daarbij aan spotjes die in een op kleur geschilderd plafond verwerkt zijn. 

Houtenveranda4 • Gras en Groen website

Veranda met lichtstraat voor voldoende daglicht

Een veranda gaat vaak wel ten koste van het nodig daglicht. De houten constructie kan uw woning een stuk donkerder maken. Gelukkig hebben wij daar een passende oplossing voor. Een lichtstraat zorgt voor het behoud van daglicht. Deze kan direct aan uw woning of in het midden van de overkapping worden gesitueerd. 

Dankzij houtbouw zijn we flexibel en kunnen we de afmetingen en vorm aanpassen aan uw wensen. Een lessenaar lichtstraat kan direct aan uw woning grenzen en het daglicht zo behouden. Heeft u een erg ruime houten veranda? Dan is een schilddak lichtstraat de fraaiste optie!

Houtenveranda1 • Gras en Groen website

Zorg met glazen schuifwanden voor extra comfort

Het is heerlijk om onder de veranda te genieten van een mooie zomerdag, maar met de juiste voorzieningen kunt u elke dag genieten van het buitenleven. Wij kunnen de zijkanten voor u afwerken met vaste glaswanden en glazen schuifdeuren. Zo blijft het licht en kunt u warmte vasthouden.

Wilt u daarnaast een warmtebron onder uw veranda? Wij nemen u alle werkzaamheden uit handen. Zo kunnen wij stroompunten maken voor een elektrische kachel of een sfeervolle houtkachel plaatsen incl. de benodigde dakdoorvoer.  

Houtenveranda6 • Gras en Groen website

Laat uw veranda ontwerpen en plaatsen door Gras en Groen

Wilt u een houten veranda realiseren in uw tuin? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Gras en Groen. Tijdens een bezoek bij u thuis of in de showroom van Gras en Groen inventariseren wij uw wensen. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden bij uw woning en in uw tuin maken wij een ontwerp. Dit ontwerp werken wij tot in detail voor u uit. Naast het ontwerp ontvangt u van Gras en Groen ook een gespecificeerde offerte voor alle werkzaamheden en materialen. 

De hoveniers van Gras en Groen voeren alle werkzaamheden in eigen beheer uit. Wij verzorgen niet alleen de montage van de veranda, maar zorgen ook voor het straatwerk, de elektra en het aanbrengen van de dakbedekking en hemelwaterafvoer.