Tuinontwerper - Gras en Groen 

Bij Gras en Groen zijn wij ervan overtuigd: een mooie tuin begint met een goed tuinontwerp. Het ontwerp vormt de basis voor uw nieuwe tuin. Het ontwerpen van een tuin is een creatief proces, waarbij tuinontwerper Jasper Brands samen met u intensief overleg heeft om uw ideeën en wensen op de juiste wijze te vertalen. 

Dankzij ervaring in de praktijk zijn de tuinontwerpen niet alleen gericht op de esthetiek van de tuin. Het is ook praktisch voor u als tuinbezitter en uitvoerbaar door de hoveniers van Gras en Groen.

Ontwerp en aanleg in één hand

Jasper Brands is vertrouwd met een breed scala tuinstijlen, van compacte stadstuinen tot luxe villatuinen. Hij is als tuinontwerper altijd op zoek om vernieuwende concepten door te voeren in zijn ontwerpfilosofie en laat mensen zien wat er allemaal mogelijk is in een grote tuin of juist in een hele kleine stadstuin. 

Geeft u na het maken van het tuinontwerp ook de tuinaanleg in handen van Gras en Groen. De uitvoering van de tuinontwerpen staan altijd onder de persoonlijke begeleiding van Jasper.

Streven naar perfectie

Het tuinontwerp is zelden in één keer perfect. Nadat onze tuinarchitect het ontwerp voor de eerste keer op papier heeft gezet, komt hij nogmaals bij u thuis langs. Hij legt dan het tuinontwerp aan u uit en spreekt het tot op detailniveau met u door.

Uw wens als uitgangspunt

Uw wensen staan altijd centraal; de tuinarchitect zorgt dat deze een passend geheel vormen. Borders worden ingevuld op basis van uw wensen met betrekking tot onderhoud, kleur en bloeiperiode. Het is altijd mogelijk tuinplanten te vinden die voldoen aan wat u wilt. De beplanting wordt ingetekend in het beplantingsplan. Door het plan krijgt u een levensecht beeld bij de kleuren, grootte van de plant en de plaats die de planten innemen in de tuin.

Tuinarchitect4 • Gras en Groen website

Laat uzelf verrassen

Gras en Groen Hoveniers is in staat u te verrassen. Uw eigen kijk op de tuin wordt wellicht vertroebeld door de contouren van uw huidige tuin. Als u ons de vrije hand geeft, kan dit positief en verfrissend werken. Inspiraties uit voorgaande tuinen, vakbladen en beurzen hebben al vaker tot unieke projecten geleid.

Kosten tuinontwerper

De kosten van een tuinontwerp zijn afhankelijk van de grootte van uw tuin. Voordat het ontwerp gemaakt wordt geven wij de definitieve kosten aan u door. Een grove schets van de tuin is natuurlijk ook mogelijk. Mag Gras en Groen Hoveniers uw tuinontwerp in de praktijk brengen en uw geliefde tuin realiseren, dan komen de kosten voor het maken van het tuinontwerp te vervallen.

Tuinarchitect2 • Gras en Groen website
Tuinarchitect4 • Gras en Groen website

De tuinvisie van tuinontwerper Jasper Brands

De tuin is een centraal rustpunt in uw drukke bestaan. Om uw tuin tot een rustpunt te maken dient deze in harmonie te zijn met uw wensen, uw woning en de omgeving. Bij het ontwerpen van de tuin zijn dit de drie belangrijkste punten van aandacht.

Tijdens het bezoek aan uw tuin luister ik altijd zo goed mogelijk om uw wensen te kunnen vertalen naar een passend tuinontwerp. Uw eigen blik kan echter vast zitten aan een bepaald beeld bij de indeling van uw tuin. Ik probeer daarom ook altijd te kijken naar bijvoorbeeld het lijnenspel dat voortkomt uit de vorm van uw woning. 

Tuinarchitect5 • Gras en Groen website

Daarnaast vind ik het persoonlijk erg belangrijk dat de tuin ook echt een tuin is. Bloeiende borders hebben u veel meer te bieden dan alleen onderhoud. De sfeer die tuinplanten oproepen in de tuin is op geen enkele andere wijze te bereiken.

Bovendien vervullen tuinen een zeer belangrijke functie. Alle tuinen in uw straat, wijk, dorp of stad vormen een uniek ecosysteem. Bloeiende planten trekken bijen en vlinders aan en later zullen de zaden vogels naar uw tuin trekken.

Het verharden van tuinen zorgt ervoor dat regenwater niet kan wegzakken in uw borders en vergroot de druk op de riolering bij tropische regenbuien. Het groen in uw tuin vervult dus een zeer belangrijke rol!

Jasper Brands