Kindvriendelijke tuin

Niets is fijner dan bij mooi weer de deur naar de tuin open te doen en te weten dat je kinderen daar fijn en veilig kunnen spelen. Een kindvriendelijke tuin dient dan ook specifiek op de wensen van een gezin te worden afgestemd. De verandering van een tweepersoonshuishouden naar een gezin zal niet alleen binnenshuis merkbaar zijn.

Naarmate het aantal personen in een gezin groeit, moeten vele verhuizen naar een groter huis. Vaak volgt daardoor ook een grotere tuin. De financiële middelen zijn zelden onuitputtelijk en dus hoort hier bij de tuinaanleg rekening mee te worden gehouden. Wij hebben ruimschoots ervaring om met praktische tuinontwerpen te voldoen aan de wensen van het hele gezin. Een kindvriendelijke tuin kan ook voor de ouders erg prettig zijn!

Kenmerken van een kindvriendelijke tuin

Hoewel de kinderen vaak centraal staan is er tegenwoordig ook steeds vaker een plek voor de ouders om te ontspannen. Een fraaie terrasoverkapping biedt daarbij uitkomst. Zo kan er ook van de buitenruimte genoten worden als de kinderen eindelijk op bed liggen.

Kenmerkende elementen in een gezinstuin zijn:

  • In gezinstuinen is ruimte voor buitenspeelgoed zoals een trampoline
  • Het gazon vormt een belangrijke basis voor het tuinontwerp
  • Een terrasoverkapping laat ook de ouders genieten
  • Privacy en veiligheid zijn gewaarborgd
Tuinstijlkindvriendelijketuin1 • Gras en Groen website
Kindvriendelijketuin2 • Gras en Groen website

Wensen en budget gezinstuin

De sierbestrating is vaak het meest kostbare onderdeel in de familietuin. Door deze post beperkt te houden en veel graszoden te leggen of ruime borders te maken, is het mogelijk om voor relatief weinig geld een mooie tuin aan te leggen. In een later stadium is het altijd nog mogelijk om planten of potten toe te voegen aan uw tuin.

Voor wie de kinderen kennis wil laten maken met hoe alles groeit en bloeit, is een moestuin vaak een leuke toevoeging. Door het vormen van een verhoogde border kan een eetbare, kindvriendelijke tuin worden gecreëerd.

De gezinstuin en veiligheid

In een kindvriendelijke tuin moeten kinderen buiten kunnen spelen zonder dat u continu toezicht hoeft te houden. Belangrijk daarbij is om een stukje veiligheid in te bouwen. Spelende kinderen kennen geen gevaar of letten daar niet op als ze met elkaar bezig zijn. Er is een aantal belangrijke punten waardoor wij extra veiligheid bij u in de tuin kunnen inbouwen:

  • Geen vijvers
  • Geen verhoogde borders
  • Valdemping onder kunstgras en speeltoestellen
  • Trampoline ingraven
  • Goed sluitende tuinafscheiding
Kindvriendelijketuin1 • Gras en Groen website
Gezinstuin2 • Gras en Groen website

Een kindvriendelijke tuin voor jong en oud

Wanneer wij rekening houden met veiligheid en open ruimtes voor de kinderen om te spelen, betekent dat niet dat er geen leuk ontwerp kan worden toegepast.

Door verrassende materialen te gebruiken of de tuin op een andere manier in te delen, kan een heel bijzonder effect ontstaan. U hoeft dus niet te wachten tot uw kinderen volwassen zijn om een mooie tuin aan te laten leggen.

Maak een afspraak om uw wensen te bespreken en laat u verrassen door de mogelijkheden die uw tuin en gezinssituatie te bieden heeft!

Maak vrijblijvend een afspraak met onze tuinontwerper.

Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 871 reviews.