Kapschuur overkapping

Bent u op zoek naar een prachtige overkapping voor uw terras in de tuin? Overweeg eens de mogelijkheid om een kapschuurmodel te (laten) plaatsen. Deze schuur met overkapping heeft een zeer stoere en robuuste uitstraling en sluit volledig aan bij de laatste tuintrends.

Gras en Groen ontwerpt en plaatst prachtige kapschuren die dienst doen als overkapping in uw tuin. Na een vrijblijvend adviesgesprek gaan wij graag voor u aan de slag met een volledig op maat gemaakt ontwerp. Rekening houdend met de beschikbare ruimte in de tuin en uw wensen!

Waarom een kapschuur overkapping?

Heeft u een tuin in een landelijke stijl? Oorspronkelijk werd de kapschuur gebruikt voor de droge opslag van hout, hooi of gereedschappen. Een kapschuur overkapping past daar dus perfect bij.

  • U hoeft in de meeste gevallen geen bouwvergunning aan te vragen
  • Dak met pannen is onderhoudsarm
  • Dankzij een goot is de hemelwaterafvoer eenvoudig te voorzien
  • De hoge kap zorgt voor lichtinval en een ruimtelijk gevoel
  • Terrasverwarming is veilig te plaatsen dankzij de hoge kap.

Mogelijkheden met een kapschuur

Bij de keuze voor een kapschuur staat het uiterlijk van uw overkapping al voor 90% vast. Kapschuren zijn namelijk gemaakt van douglas/larikshout. Daardoor krijg je ook de fraaie staanders en het dak dat zo kenmerkend is. Toch zijn ook hier nog een aantal variatiemogelijkheden te bedenken:

  • Dichte, open of halfopen zijkanten
  • Type afwerking van de wanden
  • Beitsen of schilderen

Gras en Groen ontwerpt en monteert uw houten kapschuur altijd volledig op maat. Zo krijgt u een kapschuur die voor 100% aansluit op al uw wensen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Kapschuur2 • Gras en Groen website

Positionering kapschuur met overkapping

Door de omvang van een overkapping met schuur wordt deze eigenlijk altijd tegen de erfgrens aan geplaatst. Hierdoor gaat er zo min mogelijk ruimte in de tuin verloren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om één zijde een meter van de erfgrens af te houden. Hierdoor is er een opbergmogelijkheid voor haardhout, tuingereedschappen en het droog stallen van bijvoorbeeld een kruiwagen.

Wilt u nog lang van de avondzon genieten of juist een koele plek in de schaduw op een warme zomerdag? Houdt hier waar mogelijk rekening mee; vaak is dit wel een luxe, want in veel tuinen is de meest logische plek al bepaald door de indeling of vorm van de tuin.

Kapschuur1 • Gras en Groen website

Wilt u genieten in uw landelijke schuur met overkapping?

Is een fraaie kapschuur overkapping hetgeen waar het in uw tuin nog aan ontbreekt? Zet nu een eerste stap en geniet binnenkort optimaal van het buitenleven. Maak online een vrijblijvende afspraak of kom langs in de showtuin van Gras en Groen in Den Bosch waar verschillende veranda's met schuur staan. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden!

Informatie en openingstijden showtuin

Kapschuur3 • Gras en Groen website