Houten schutting

Bent u op zoek naar een houten schutting voor uw tuin? Dan vindt u bij Gras en Groen ongetwijfeld wat u zoekt. Wij bieden u een zeer ruim assortiment aan houten schuttingen.

In Nederland leven we allemaal dicht op elkaar. Een dichte houten schutting is dan ook zeer gewenst is. Schuttingen met voldoende planken voorkomen inkijk en bieden u privacy. Zo kunt u heerlijk onbezorgd buiten zitten in de tuin!

Voordelen houten schutting:

 • Houten schuttingen hebben de meest natuurlijke uitstraling
 • Een houten schutting is 180 cm hoog
 • De hardhouten palen kennen een levensduur van minimaal 25 jaar
 • U heeft de keuze uit een ruim assortiment aan tuinschermen
 • Voor het bevestigen worden RVS bevestigingsmaterialen gebruikt

Selecteer uw schutting op houtsoort

Prijzen houten schutting plaatsen

 
Grenen 21-planks - Hardhouten paal € 115,- p/m¹
Grenen 21-planks horizontaal - Hardhouten paal € 120,- p/m¹
Zwart grenen 21-planks - Hardhouten paal € 150,- p/m¹
Douglas hout 21-planks - Hardhouten paal € 145,- p/m¹
Red Class Wood 21-planks - Hardhouten paal € 125,- p/m¹
Hardhout 17-planks - Hardhouten paal € 185,- p/m¹
Hardhout 21-planks - Hardhouten paal € 220,- p/m¹
Houtenschutting4 • Gras en Groen website

Duurzame plaatsing van uw houten schutting

Kiest u voor het plaatsen van een schutting van Gras en Groen? Dan kiest u voor een duurzame plaatsing. Op die manier zorgen wij voor een optimaal genot van uw investering. De duurzame plaatsing garanderen wij enerzijds door te werken met eigen montageteams.

Daarnaast letten wij ook op de duurzaamheid van de materialen die wij gebruiken. Door te letten op de levensduur van de verschillende onderdelen, zorgen wij ervoor dat u lang plezier heeft van uw houten schutting. 

De juiste schutting garandeert een lange levensduur

 • Geïmpregneerd Scandinavisch grenen
 • Douglas-kernhout
 • Red Class Wood
 • Tropisch hardhout
 • RVS-bevestigingsmaterialen
 • Hardhouten schuttingpalen
 • Afdeklat

Scandinavisch grenen

Het koude klimaat in Scandinavië zorgt ervoor bomen minder snel groeien dan in Midden-Europa. Scandinavisch grenen kent daardoor een hoge dichtheid. Dit kenmerk garandeert een langere levensduur.
Het geïmpregneerde grenen scherm en het zwart gespoten scherm zijn door de behandeling verder verduurzaamd. Het KOMO-keurmerk garandeert daarbij een milieuverantwoord product.

Douglas-kernhout

De douglas tuinschermen worden gemaakt van het kernhout van douglassparren. Een boom bestaat uit spinthout en kernhout. Het spinthout verzorgt de sapstroom en heeft niet dezelfde hardheid als de kern van de boom. De twee delen van de boom zijn door de kleur van elkaar te onderscheiden.

Houtenschutting1 • Gras en Groen website

Red Class Wood

Relatief nieuw is het uit Rusland afkomstige Red Class Wood. Dit naaldhout product wordt thermisch behandeld waardoor het maatvast is en tevens een verhoogde duurzaamheid kent. Een ander groot voordeel is de beschikbaarheid van het product. Bovendien behoudt een Red Class Wood schutting tot 4 x langer de kleur t.o.v. een dougla sschutting.

Tropisch hardhout

Wij bieden u ook de keuze voor een hardhouten schutting. Deze schutting kent van alle varianten de langste levensduur. De hardhouten tuinschermen hebben een fraaie roodbruine kleur en gaan minimaal 25 jaar mee!

Houtenschutting2 • Gras en Groen website

RVS-bevestigingsmaterialen

Veel metaalsoorten krijgen last van roestvorming. Door gebruik te maken van RVS-bevestigingsmaterialen bent u ervan verzekerd dat het metaal langer mee gaat en uw schutting dus een lange levensduur kent.

Hardhouten schuttingpalen

De volledig in hout uitgevoerde schuttingen van Gras en Groen worden gevormd met hardhouten schuttingpalen. Daar is voor gekozen omdat hardhout minder snel last krijgt van houtrot ten op zichte van andere houtsoorten. De hardhouten palen zijn 8,5 x 8,5 cm dik uitgevoerd en erg robuust! Eventueel kan er ook gekozen worden voor betonpalen, dit wordt de hout beton schutting genoemd.

Afdeklat

Een afdeklat is te vergelijken met een afdak. U zorgt er op deze manier voor dat uw tuinscherm beschermd wordt. Regenwater wordt opgevangen, zodat het de schutting niet raakt. Uw houten schutting wordt minder nat, droogt sneller en gaat daardoor langer mee!

Gras en Groen Schuttingen plaatst schuttingen met een luxe piramide afdeklat. De vorm van de afdeklat ziet er niet alleen erg fraai uit. Door de schuine zijn zal het regenwater ook direct van de schutting afglijden. 

De afdeklat biedt dus bescherming aan uw tuinschermen en creëert daarnaast een verzorgde en elegante uitstraling van uw houten schutting.

Vraag schutting offerte aan!