Houten schutting

Bent u op zoek naar een houten schutting voor uw tuin? Dan vindt u bij Gras en Groen ongetwijfeld wat u zoekt. Wij bieden u een zeer ruim assortiment aan houten schuttingen die onze medewerkers bij u thuis kunnen plaatsen. 

In Nederland leven we allemaal vrij dicht op elkaar. Een dichte houten schutting is dan ook zeer wenselijk. Schuttingen met voldoende planken voorkomen inkijk en bieden u privacy. Zo kunt u heerlijk onbezorgd buiten zitten in uw tuin!

Voordelen van een houten schutting

Houten schuttingen zijn een populaire vorm van tuinafscheiding:

 • Houten schuttingen hebben een natuurlijke uitstraling
 • Een houten schutting is 180 cm hoog
 • De hardhouten palen kennen een levensduur van minimaal 25 jaar
 • Keuze uit een ruim assortiment aan houten tuinschermen
 • Houten schuttingen nemen weinig ruimte in beslag

Houten schutting van Gras en Groen

Wilt u een volledig houten schutting? Bij Gras en Groen combineren wij houten tuinschermen met extra stevige hardhouten palen. Onze medewerkers nemen u al het werk uit handen door de houten schutting te plaatsen

 • Extra sterke hardhouten schuttingpalen 8,5 x 8,5 x 275 cm 
 • Grenen, douglas, red class of hardhouten tuinschermen
 • Afgewerkt met een luxe piramide afdeklat
 • Bijpassende poorten in diverse maten
 • Vakkundig bij u thuis geplaatst!

Vraag een vrijblijvende schutting offerte aan! 

Houtenschutting5 • Gras en Groen website

Houten schutting plaatsen

Een nieuwe, houten schutting is vaak een behoorlijke investering. Gelukkig gaat uw houten tuinafscheiding jarenlang mee. Zeker als deze van een goede kwaliteit is en op de juiste wijze wordt geplaatst.

Gras en Groen heeft een vakkundige montageservice die bij de prijs van uw schutting zit inbegrepen. Door een vrijblijvende offerte aan te vragen, krijgt u een compleet inzicht in de prijs van een houten schutting.

Lees meer over schutting laten plaatsen 

Houtenschutting4 • Gras en Groen website

Prijzen houten schutting plaatsen

 
Grenen 21-planks - Hardhouten paal € 110,- p/m¹
Grenen 21-planks horizontaal - Hardhouten paal € 110,- p/m¹
Zwart grenen 21-planks - Hardhouten paal € 140,- p/m¹
Douglas hout 21-planks - Hardhouten paal € 130,- p/m¹
Red Class Wood 21-planks - Hardhouten paal € 120,- p/m¹
Hardhout 17-planks - Hardhouten paal € 175,- p/m¹
Hardhout 21-planks - Hardhouten paal € 200,- p/m¹

Deze prijzen zijn inclusief 21% btw en montage door Gras en Groen. Ga voor alle kosten naar tarieven schutting plaatsen of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende schutting offerte aan! 

Duurzame plaatsing van uw houten schutting

Kiest u voor het plaatsen van een schutting van Gras en Groen? Dan kiest u voor een duurzame plaatsing. Op die manier zorgen wij voor een optimaal genot van uw investering. De duurzame plaatsing garanderen wij enerzijds door te werken met eigen montageteams.

Daarnaast letten wij ook op de duurzaamheid van de materialen die wij gebruiken. Door te letten op de levensduur van de verschillende onderdelen, zorgen wij ervoor dat u lang plezier heeft van uw houten schutting. 

Houten schuttingen uit het juiste hout gesneden!

 • Geïmpregneerd Scandinavisch grenen
 • Douglas-kernhout
 • Red Class Wood
 • Tropisch hardhout
 • RVS-bevestigingsmaterialen
 • Hardhouten schuttingpalen
 • Afdeklat

Houten schutting met Scandinavisch grenen

Het koude klimaat in Scandinavië zorgt ervoor bomen minder snel groeien dan in Midden-Europa. Scandinavisch grenen kent daardoor een hoge dichtheid. Dit kenmerk garandeert een langere levensduur.
Het geïmpregneerde grenen scherm en het zwart gespoten scherm zijn door de behandeling verder verduurzaamd. Het KOMO-keurmerk garandeert daarbij een milieuverantwoord product.

Houten schutting met Douglas-kernhout

De douglas tuinschermen worden gemaakt van het kernhout van douglassparren. Een boom bestaat uit spinthout en kernhout. Het spinthout verzorgt de sapstroom en heeft niet dezelfde hardheid als de kern van de boom. De twee delen van de boom zijn door de kleur van elkaar te onderscheiden.

Houtenschutting1 • Gras en Groen website

Houten schutting met Red Class Wood

Relatief nieuw is het uit Rusland afkomstige Red Class Wood. Dit naaldhout product wordt thermisch behandeld waardoor het maatvast is en tevens een verhoogde duurzaamheid kent. Een ander groot voordeel is de beschikbaarheid van het product. Bovendien behoudt een Red Class Wood schutting tot 4 x langer de kleur t.o.v. een dougla sschutting.

Houten schutting met tropisch hardhout

Wij bieden u ook de keuze voor een hardhouten schutting. Deze schutting kent van alle varianten de langste levensduur. De hardhouten tuinschermen hebben een fraaie roodbruine kleur en gaan minimaal 25 jaar mee!

Houtenschutting2 • Gras en Groen website

Houten schutting met RVS-bevestigingsmaterialen

Veel metaalsoorten krijgen last van roestvorming. Door gebruik te maken van RVS-bevestigingsmaterialen bent u ervan verzekerd dat het metaal langer mee gaat en uw schutting dus een lange levensduur kent.

Houten schutting met hardhouten palen

De volledig in hout uitgevoerde schuttingen van Gras en Groen worden gevormd met hardhouten schuttingpalen. Daar is voor gekozen omdat hardhout minder snel last krijgt van houtrot ten op zichte van andere houtsoorten. De hardhouten palen zijn 8,5 x 8,5 cm dik uitgevoerd en erg robuust! Eventueel kan er ook gekozen worden voor betonpalen, dit wordt de hout beton schutting genoemd.

Houten schutting voorzien van luxe afdeklat

Een afdeklat is te vergelijken met een afdak. U zorgt er op deze manier voor dat uw tuinscherm beschermd wordt. Regenwater wordt opgevangen, zodat het de schutting niet raakt. Uw houten schutting wordt minder nat, droogt sneller en gaat daardoor langer mee!

Gras en Groen Schuttingen plaatst schuttingen met een luxe piramide afdeklat. De vorm van de afdeklat ziet er niet alleen erg fraai uit. Door de schuine zijn zal het regenwater ook direct van de schutting afglijden. 

De afdeklat biedt dus bescherming aan uw tuinschermen en creëert daarnaast een verzorgde en elegante uitstraling van uw houten schutting.

Wat kunnen wij voor u doen?

Vraag schutting offerte aan!