Beplanting

Harde elementen zoals sierbestrating, schuttingen en tuintimmerwerk vormen het skelet van de tuin. De beplanting kleedt de tuin aan en zorgt voor de textuur.

Wij kunnen u op de juiste wijze adviseren door te luisteren naar uw wensen en te kijken daar de liggen van uw tuin. Dit advies heeft betrekking op de standplaatshoogte en bloeiperioden van de plant. Door u op de juiste wijze te informeren zorgen wij ervoor dat u veel plezier beleeft aan de beplanting in uw tuin!

Gras en Groen en uw beplanting

 • De voedingsbodem voor de planten en bomen in uw tuin verbeteren.
 • Een beplantingsplan voor u opstellen.
 • Borders inrichten op kleur, hoogte en bloeiperiode.
 • Kwalitatieve tuinplanten leveren voor een gunstige prijs.
 • Uw tuin vakkundig aanplanten.
 • Beplanting snoeien en gedegen tuinonderhoud plegen.

Tuinplanten voor een gezonde leefomgeving

Tuinplanten zijn enorm belangrijk voor de sierwaarde van uw tuin. Ze geven kleur en zorgen ervoor dat uw tuin het hele jaar door een wisselend beeld geeft. Ook voor een groene en gezonde leefomgeving vertegenwoordigen zij een belangrijke waarde. Tuinieren is een belangrijke manier om gezond ouder te worden. 

Europees onderzoek heeft uitgewezen dat een groene woonomgeving mensen ook gelukkiger maakt. Een natuurrijke woonomgeving is direct van positieve invloed op de gemoedstoestand. Men ervaart minder stress en de lichamelijke weerstand gaat vooruit. Uw tuin is onderdeel van deze natuurrijke leefmomgeving en dus ook direct van invloed.

De voordelen van tuinplanten op een rij

 • Ze zorgen voor fraaie kleuren en heerlijke geuren die u op een gezonde wijze prikkelen
 • Tuinplanten vragen onderhoud dat gezond is voor lichaam en geest
 • Regenwater kan infiltreren in de border en wordt opgenomen door de plant
 • Tuinplanten slaan CO2 op uit de lucht
 • De biodiversiteit in uw tuin wordt vergroot
 • Tuinplanten vormen een natuurlijke airce en zorgen dus voor verkoeling

Een doordacht beplantingsplan voor uw tuin

Rekening houdend met de ligging en grondsoort in uw tuin kunnen wij zorgen voor uitbundig bloeiende borders, schitterende herfstkleuren en privacy met groenblijvende planten. Nadat u akkoord heeft gegeven op het tuinontwerp en de bijbehorende offerte stellen wij daarvoor een beplantingsplan op. Daarin kunnen wij al uw favoriete planten verwerken.

De belangrijkste zaken in het beplantingsplan zijn:

 • De juiste standplaats voor de tuinplant
 • Een fraaie opbouw in hoogte
 • Diversiteit aan bladkleuren
 • Een fraaie aanblik van de tuin in ieder seizoen.
Tuinplanten3 • Gras en Groen website
Tuinplanten5 • Gras en Groen website

Bomen en heesters

Bij het inrichten van de borders beginnen we altijd met het plaatsen van bomen en heesters. Bomen zorgen voor privacyschaduw en omgeven uw tuin in de hoogte met groen. En dat is enorm prettig. Ze zijn op die manier verkoelend op een hete dag en bieden u een comfortabele plek met geborgenheid in de tuin.

Heesters zijn belangrijk om structuur en kleur te brengen in de border. Een verschijdenheid aan bladkleuren zorgt voor contrast in de border. Ook zult u merken wat een aantrekkingskracht een paar heesters kunnen hebben op tuinvogels. Dit zorgt voor het nodige bekijks het hele jaar door.

Tuinplanten

Nadat de borders structuur hebben gekregen worden deze verder ingeplant met tuinplantensiergrassen en kruidachtigen. Een goed ingerichte border is soms net een schilderij, tijdens de bloei, maar zeker ook als de eerste nachtvorst zorgt voor een sprookjesachtig tafereel.

Tuinplanten zijn esthetisch van belang, maar ook onmisbaar voor de biodiversiteit. De nectar tijdens de bloei en de zaden die erna ontwikkelen zorgen voor veel leven in de tuin. Fladderende vlinder, zoemende hommels en foegarerende vogels brengen uw tuin pas echt tot leven!

Tuinplanten2 • Gras en Groen website
Tuinplanten6 • Gras en Groen website

Kosten besparen op tuinplanten

Het aanleggen van een tuin is niet goedkoop. Om die reden wordt er dan ook regelmatig bezuinigd op tuinplanten. Deze worden uit de aanleg offerte van de tuin geschrapt en verzorgen de klanten zelf in een later stadium. Enkele weken later is de tuin dan vaak nog niet helemaal af en bij een bezoek aan een tuincentrum bent u vele malen duurder uit.

Op verschillende manieren kunnen wij u helpen om de besparen op de kosten. Klein beginnen bijvoorbeeld, binnen één á twee jaar hebt u dan nog het beoogde resultaat. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de planten zelf aan te planten. Zo is uw tuin direct na de aanleg aangeplant en bespaart u toch op de kosten.

Voorkomen van uitval en garantie

Bij het aanplanten van uw tuin zorgen wij voor een gezonde bodem. Door ervoor te zorgen dat de plant alles krijgt wat deze nodig heeft om te floreren in uw tuin kunnen wij uitval, oftewel inboet, voorkomen. Nadat de planten in de grond gezet zijn geven wij nog een startbemesting en daarna is het aan u. 

Gras en Groen Hoveniers geeft garantie op beplanting die door ons is geleverd en aangeplant. Indien de beplanting afsterft binnen één seizoen nadat wij deze hebben aangeplant ontvangt u hierop garantie. 

Het enige wat wij van u verlangen is dat u de tuinplanten extra water geeft. De tuinplanten hebben namelijk enige tijd nodig om een goed wortelstelsel te vormen. 

Tuinplanten4 • Gras en Groen website