Voortuin tuinontwerp

Slechts weinig mensen slagen erin om in hun voortuin een dusdanig eigen karakter op te roepen, waardoor men van een ‘visitekaartje’ zou kunnen spreken.

Voortuinen met een gazon zijn vaak of te klein of krijgen te weinig zonlicht. Het gras kwijnt hierdoor weg en verliest haar waarde. Borders die te smal zijn om de tuinplanten ten volle tot hun recht te laten komen, zijn een gemiste kans om de sfeer van de woning te versterken. Toch bestaan er ook voor een voortuin wel degelijk andere mogelijkheden

Voortuin3 • Gras en Groen website
Voortuin4 • Gras en Groen website

Het ontwerpen van de voortuin

Bij Gras en Groen zijn wij van mening dat uw voortuin minstens zo belangrijk is als uw achtertuin, ook al maakt het meestal maar een bescheiden deel uit van uw totale grondbezit. Uw voortuin is namelijk zeer bepalend voor de aanblik van uw woning en het straatbeeld.

De achtertuin heeft over het algemeen een recreatieve functie, de voortuin heeft veel meer een representatief karakter. Voor onze tuinontwerper is de voortuin een belangrijke bufferzone tussen enerzijds uw huiskamer en het trottoir met voorbijgangers en het verkeer anderzijds.

Voortuin ontwerp met oprit

Een oprit is vaak noodzakelijk en kan daardoor een ongezellig deel van de voortuin zijn. Een oprit kan op vele manieren gemaakt worden, naargelang de eisen die u aan uw voortuin stelt. Bij de aanleg dient er rekening gehouden te worden met het gewicht van de auto. De ondergrond dient dusdanig te zijn dat de auto niet voor verzakkingen zorgt. Vaak moeten ook nog fietsen de auto kunnen passeren. Gras en Groen Hoveniers zorgt ervoor dat de oprit breed genoeg is en dat u op een prettige manier weer thuis komt.

Beplanting in een voortuin ontwerp

Houdt u van planten, dan moet de voortuin er natuurlijk goed uitzien en moet het oppervlak van de verharding zo klein mogelijk blijven. Door leibomen te plaatsen kan de grootte van de voortuin zo maximaal mogelijk worden benut. U krijgt in de woning dan toch het gevoel dat u rondom in het groen zit. In de voortuin worden veelal bodembedekkers gebruikt, wat voorkomt dat u vaak onkruid aan het plukken bent om alles netjes te doen ogen.

Haag als afscheiding van uw voortuin

Vrijwel elke voortuin heeft een haag. Het ziet er niet alleen fraai uit, maar het geeft ook direct aan waar de erfgrens loopt. Een laatste voordeel van een haag is dat het veel blad- en zwerfafval buiten de tuin houdt. Geschikte haagplanten voor de voortuin zijn:

  • Taxus
  • Beuk
  • Liguster
  • Japanse hulst
  • Veldesdoorn
  • Olijfwilg
Voortuin1 • Gras en Groen website
Voortuin2 • Gras en Groen website

Gras en Groen komt vrijblijvend bij u langs!

Is het de hoogste tijd dat ook uw voortuin onder handen wordt genomen? Als u via de website een afspraak maakt, komt Gras en Groen vrijblijvend bij u langs om een schets te maken van de situatie.

De offerte die wij uitbrengen op basis van uw wensen en de opgenomen situatie is eveneens geheel vrijblijvend. Zet nu de eerste stap om van uw voortuin weer echt een visitekaartje te maken van uw woning!

Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 866 reviews.