Hedera schutting

Wilt u een schutting begroeid met klimplanten? Dan is de hedera schutting echt iets voor u! Hedera oftewel klimop is een snelgroeiende klimplant en is dus uitstekend geschikt om een hedera schutting te vormen. Dankzij een hedera schutting heeft u een groene, smalblijvende haag en schutting in één!

Gras en Groen kan u op diverse manieren helpen om uw hedera schutting te plaatsen. Wij kunnen een schutting plaatsen met gaaselementen en daar hedera bij aanplanten. Daarnaast zijn wij dealer van kant-en-klaar hagen. Dit zijn kant en klare gaaselementen die al helemaal begroeid zijn met klimop!

Voordelen van een hedera schutting

Een hedera schutting is populair en zeker de laatste jaren met de komst van de kant-en-klaar haag deze garanderen u namelijk direct privacy garanderen.

 • Ideale combinatie tussen schutting en haag
 • Een hedera schutting is altijd groen
 • Een hedera schutting verhoogd de biodiversiteit
 • Hedera is luchtzuiverend
 • Ook te plaatsen in combinatie met houten tuinschermen

Eigenschappen Hedera schutting

Een hedera schutting is erg duurzaam en levert een positieve bijdrage aan het milieu. Alle positieve eigenschappen van een klimop schutting op een rij: 

 • Hedera neemt CO2 op uit de lucht
 • Hedera vangt fijnstof op
 • Hedera schutting verhoogd de biodiversiteit
 • Hedera schutting vormt een smalle haag
 • Hedera is een makkelijk te onderhouden klimplant

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Hederaschutting1 • Gras en Groen website

Hedera hekwerk als schutting

Gras en Groen kan uw schutting vormen door gaaselementen te bevestigen tussen de schuttingpanelen. Vaak worden tuinschermen en gaaspanelen gecombineerd voor een afwisselend beeld. Bij de gaaspanelen planten wij vervolgens klimop of hedera. De klimopplanten zijn voorzien van een bamboe stok en zijn verkrijgbaar in hoogtes tussen de 80 tot 200 cm. Door hoog en laag te combineren groeit uw hedera schutting extra snel dicht.

Hedera schutting met kant-en-klaar hagen

Wilt u direct privacy? Kies dan voor de hedera kant en klaar haagelementen. Mobilane, kweker van deze kant-en-klaar hagen, kweekt de gaaspanelen op en zorgt voor dichtbegroeide haagelementen. Deze kunnen wij tussen hardhouten of betonnen schuttingpalen bevestigen. Overigens heeft u niet alleen de keuze uit hedera schuttingen, maar zijn er ook kant en klaar hagen met andere klimplant soorten.

Hedera werkt luchtzuiverend

Hedera neemt net als alle andere plantensoorten CO2 op uit de lucht. Dit wordt vastgelegd in de plant en heeft dus een positief effect op het broeikaseffect. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hedera schuttingen luchtverontreiniging door fijnstof met 40 tot 60% verlaagd. Ideaal dus wanneer uw tuin grenst aan een weg met veel verkeer.

Hedera schutting verhoogd de biodiversiteit

Planten, en dus ook hedera, leveren een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. Dit zijn het aantal insecten, zoogdieren, amfibieën en vogels in uw omgeving. Doordat wij met zijn allen zorgen voor steeds meer bebouwing neemt de biodiversiteit af. Een hedera schutting is dus samen met borders in uw tuin dus één van de manieren om dit negatieve effect enigszins tegen te gaan.

Hederaschutting2 • Gras en Groen website

Hedera schutting vormt een smalle haag

Hagen nemen al snel een hoop ruimte in beslag. Zeker wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud. Het is dan bijna onmogelijk om deze ruimte weer terug te pakken. Bij een hedera schutting is dat anders. Deze kan uitstekend smal gehouden worden, of terug in model worden gesnoeid. Daardoor is een hedera schutting ideaal als haag voor tuinen met een beperkt oppervlak.

Hedera is een makkelijk te onderhouden klimplant

In het voorgaande punt kwam het al aan bod, een hedera schutting is makkelijk in model te snoeien. Dat is één van de onderhoudstaken die u circa tweemaal per jaar dient uit te voeren. Daarnaast zal er in de eerste jaren ook af en toe water gegeven moeten worden en wat mest. Is de hedera schutting eenmaal goed geworteld? Dan zal blijken dat deze ook zonder uw inmenging zal blijven groeien.

Hederaschutting3 • Gras en Groen website

Uw hedera schutting laten plaatsen?

Heeft u de hedera schutting van uw keuze kunnen vinden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, want wij zijn u graag ter dienst door de hedera schutting van uw keuze te plaatsen. Gras en Groen heeft een vakkundige montage service die uw schutting op een perfecte wijze voor u kan plaatsen.

Wij bieden u daarbij ook diverse opties zoals het onderbreken van de hedera schutting met tuinschermen. Bovendien hebben wij voor elke schutting ook een bijpassende poort zodat u de tuin hermetisch af kunt sluiten en zo dus een veilig omgeving creeërt!

Voordelen schutting montageservice Gras en Groen

Het plaatsen van een hedera schutting is secuur werk en vraagt een behoorlijke fysieke inspanning. Deze werkzaamheden uitbesteden heeft zeker zijn voordelen:

 • U heeft de keuze uit diverse soorten hedera
 • Klantwaardering 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ o.b.v. 800+ Google reviews!
 • Uw schutting wordt door ons ingemeten, dus geen verrassingen achteraf
 • U ontvangt garantie op zowel de montage als de onderdelen
 • Vakkundige hoveniers planten uw hedera schutting aan

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vraag schutting offerte aan!