Modern tuinontwerp

Privacy, strakke lijnen, eenvoud en hoogwaardige materialen zijn de belangrijkste elementen in de moderne tuin. Moderne, strakke tuinen worden veelvuldig toegepast rondom nieuwbouwwoningen, maar kunnen ook een mooie klik hebben met gerestaureerde of industrieële panden.

Door gebruik te maken van afscheidingen in de tuin kunnen privacy en intimiteit worden gecreëerd. Dankzij bouwkundige elementen kunnen zithoekjes en verschillende kleuren en lijnen in de tuin worden gevormd.

Wat hoort er thuis in tuinontwerp modern?

Moderne tuinen kenmerken zich door strakke lijnen en een opgeruimde aanblik. Deze wordt bereikt door te werken met grote vlakken met bestrating, borders met grote aantallen van dezelfde planten en strak gesnoeide blokvormen.

  • Een strak lijnen spel dankzij bestrating, hagen en borders
  • Creëren van hoogte verschillen in borders of terrassen
  • Onderhoudsvriendelijke borders
  • Groenblijvende planten
  • Een of meerdere terrassen met bij voorkeur grote terrastegels
Tuinstijlmodernetuin1 • Gras en Groen website
Modernetuin1 • Gras en Groen website

Onderhoudsvriendelijke, moderne tuinontwerpen

Het dagelijks leven met de drukte van een baan, kinderen en huishouden neemt zeer veel tijd in beslag. Vrije tijd om ook nog eens in de tuin te steken is er vaak niet bij. Een gebrek aan kennis over met name het snoeien en bemesten speelt hier ook een rol in. Een onderhoudsvriendelijke tuin is dan ook vaak de wens.

Door tuinplanten te selecteren die weinig van u vragen qua tuinonderhoud kunt u toch genieten van een echte tuin. U kunt na de aanleg ook altijd bij ons informeren naar het tuinonderhoud. Wellicht dat het voor u fijn is als wij dit periodiek bij u uit komen voeren.

Tuinontwerp modern met grote tegels

De sierbestrating is een onmisbaar onderdeel in de moderne tuin. Door met grote tegels te werken worden grote vlakken zoals het terras snel vormgegeven. De grootte van de tegels is hierin enorm belangrijk; het lijnenspel in een strakke tuin heeft hier baat bij. Bovendien zorgen grote tegels voor weinig oneffenheden en wordt daarmee de juiste sfeer bereikt.

In de moderne tuin zien we ook vaak keramische tegels. Deze hoogwaardige in Italië geproduceerde tegels zijn verkrijgbaar in vrijwel elke aardse tint. Slijtvast, eenvoudig te reinigen en de mogelijkheid om deze tegel te voegen maken de keramische terrastegel tot een fantastisch product.

Modernetuin2 • Gras en Groen website
Modernetuin3 • Gras en Groen website

Strakke tuinontwerpen uitgevoerd door Gras en Groen

Met het digitale tuinontwerp dat wij van uw tuin kunnen maken, krijgt u direct een duidelijk beeld bij uw tuin. Doordat het digitaal is, zijn er diverse mogelijkheden met het ontwerp en zijn wij in staat om aanpassingen binnen de kortste tijd door te voeren.

De strakke lijnen die rekening houden met de contouren van uw woning komen duidelijk in beeld. Indien u contact met ons opneemt, komen wij op korte termijn bij u de mogelijkheden bespreken. Dit doen wij geheel vrijblijvend!

Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 866 reviews.