Sierbestrating

Sierbestrating is onmisbaar in de tuin. Sierbestrating geeft structuur en sfeer aan de tuin. Het is een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg, maar ook voor de tuineigenaar is bestrating enorm belangrijk. Denk daarbij aan de paden in de tuin en het terras dat wordt gevormd zodat u buiten in de tuin kunt zitten.

Het belang van een vakkundige aanleg van sierbestrating wordt pas duidelijk wanneer u opmerkt dat dit niet het geval is. Onvoldoende afschot zorgt voor plasvorming, verzakkingen leiden tot struikelpartijen en wanneer een terras slecht is gelegd wiebelt uw tuintafel. Voor het vakkundig laten leggen van sierbestrating van uw terras of oprit bent u bij Gras en Groen aan het juiste adres.

Sierbestrating4 • Gras en Groen website

Uw sierbestrating vakkundig gelegd

Onze hoveniers kunnen sierbestrating op een perfecte wijze voor u leggen:

 • Onder afschot en indien noodzakelijk voorzien van drain
 • Wij kunnen een breed scala aan legverbanden perfect toepassen
 • Keramische terrassen leggen wij indien gewenst in drainagemortel
 • Vakkundig inslijpen zorgt voor hoge kwaliteit van oplevering
 • Gefundeerd met puin om rijsporen in opritten te voorkomen
 • Halfverhardingen voorzien van grindmatten

Bij de afgeronde projecten krijgt u een uitstekende indruk van onze kwaliteit van werken!

Sierbestrating3 • Gras en Groen website

De keuze voor uw terras, oprit of tuinpad

De verschillende soorten sierbestrating hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Denk hierbij aan de afmetingen, kleur en prijs. Wij hebben hieronder de meest gebruikte sierbestratingen voor u op een rij gezet.

 • Betontegels: Betontegels zijn prijstechnisch interessant, en zijn bovendien leverbaar in vele soorten, maten, kleuren en vormen. Zo kunnen we aan alle wensen voldoen!
 • Gebakken bestrating: Een authientieke uitstraling is de reden dat mensen voor gebakken bestrating kiezen. Ze zijn zeer geschikt voor diverse legverbanden, en  verkrijgbaar in alle aardse tinten. 
 • Natuursteen; Natuurstenen staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit. Mede door hun natuurlijke uitstraling worden ze door veel mensen als esthetisch zeer aantrekkelijk gezien. 
 • Chinees hardsteen; Chinese hardstenen worden als een prijstechnisch interessant alternatief voor natuurstenen gezien. Ze zijn tevens relatief gemakkelijk schoon te houden.
 • Keramische tegels; Een topper binnen ons assortiment. Ze vormen het verlengstuk tussen binnen en buiten, en zijn een lust voor het oog. Ze zijn daarnaast gemakkelijk schoon te houden, krasvast én anti-slip. Veel voordelen dus!

Kleurkeuze sierbestrating voor uw oprit, tuinpad of terras

Tijdens het maken van het tuinontwerp wordt de kleur van uw terrastegels of klinkers bepaald; deze keuze is van grote invloed voor de sfeer. Vaak wordt gekozen voor natuurlijke grijstinten. Terrassen en paden mogen immers een neutrale achtergrond vormen voor andere, kleurigere tuinonderdelen.

Let bij de keuze van terrastegels vooral op lichte en/of juist donkere tinten. Een lichte tuinbestrating valt meer op en laat een ruimte daardoor groter lijken. Donkere tinten zijn neutraler en maken de sfeer van een terras intiemer.

Sierbestrating7 • Gras en Groen website

Gespecialiseerd in keramische tuintegels

Een relatief nieuw product waar Gras en Groen steeds vaker mee werkt zijn keramische tuintegels. Keramiek kennen we natuurlijk van tegels in de keuken en badkamer, maar is ook geschikt voor toepassing buiten in de tuin.

Keramische tegels leggen is een specialistische en bewerkelijke bezigheid. Een van onze hoveniers is een echte specialist op dit gebied. Op een speciaal geprepareerde ondergrond weet hij de keramische tuintegels perfect te leggen. In de showtuin bij ons bedrijfspand kunt u zien op welke wijze dit is gedaan.

Bekijk hiernaast ook eens de video. Hierop hebben wij in stappen in beeld gebracht hoe het keramische terras bij u in de tuin wordt aangelegd.

Showtuin Gras en Groen

Bij onze vestiging in Den Bosch hebben wij een showtuin aangelegd. In deze showtuin ziet u allerlei soorten bestratingen die wij bij u kunnen leggen. Naast tuinbestrating hebben wij hier showtuinen aangelegd met overkappingen, tuinhuisjes en overige vormen van tuintimmerwerk. In de showtuin kunt u tevens bij één van onze medewerkers terecht voor het maken van een vrijblijvende afspraak. 

Lees meer over de showtuin.

Sierbestrating8 • Gras en Groen website