Grenen schutting

Wilt u een schutting laten plaatsen in uw tuin en overweegt u om te kiezen voor een grenen schutting? U bent niet de enige! Grenen schuttingen zijn ontzettend populair. Als u de schuttingen in uw buurt bekijkt dan is de kans groot dat het merendeel van grenenhout is gemaakt.

Bekijk hier het assortiment grenen schuttingen. Wilt u meer lezen over de grenen schutting en de kenmerken van deze naaldhoutsoort? Gras en Groen informeert u hier graag over, lees daarvoor verder onderaan deze pagina.

Voordelen van een grenen schutting

Grenen schuttingen zijn dus erg popupair. En dat is zeker niet zonder reden. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een grenen schutting voor u op een rij:

 • Het is traditioneel de populairste houtsoort voor de schutting
 • Grenen heeft een natuurlijke en neutrale uitstraling
 • Scandinavisch grenen is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen
 • Er zijn bijpassende poorten en gaaspanelen
 • Grenen schuttingen zijn prijstechnisch zeer interessant

Waarvan wordt een grenen schutting gemaakt?

Een grenen schutting wordt gemaakt van hout van de grove den afkomstig uit Scandinavië. Door het koude klimaat groeien de bomen daar traag wat zorgt voor sterk hout. De dichtheid van het hout en het impregneren garanderen een lange levensduur van de schutting!

 • Grenen wordt op KOMO gecertificeerde wijze geïmpregneerd
 • Grenen schuttingen hebben duurzaamheidsklasse 3
 • Grenenhout bevat van nature harsknoesten en kwasten
 • Afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en PEFC gecertificeerd

Vraag een vrijblijvende schutting offerte aan! 

Grenenschutting4 • Gras en Groen website

Grenenhouten schutting wordt geïmpregneerd

Grenen hout is onbehandeld ongeschikt voor toepassingen in de tuin zoals een grenen schutting. Om het zachte naaldhout te verduurzamen wordt het geïmpregneerd. Onder druk worden de schuttingplanken behandeld op een door KOMO gecertificeerde wijze. Deze behandeling voldoet dus aan de strenge milieu-eisen die daaraan worden gesteld.

Door het impregneren krijgt het voor oorsprong blanke hout een groene gloed. Dit is een producteigenschap en dit zal onder invloed van het weer vanzelf verdwijnen.

Grenenschutting1 • Gras en Groen website
Grenenschutting3 • Gras en Groen website

Grenen hout schutting bevat van nature hars

Grenenhout is afkomstig van een naaldboom en dit naaldhout bevat van nature hars. Dit geeft het hout de herkenbare geur, maar het kan ook voorkomen dat het hars uit de plank loopt. De vloeibare hars kunt u desgewenst van de plank verwijderen met een doek met terpentine. Ook hiervoor geldt dat dit een producteigenschap is en dus hoort bij dit type schutting.

Geïmpregneerd grenen heeft duurzaamheidsklasse 3

Dankzij het impregneren wordt het grenen hout aangemerkt als duurzaamheidsklasse 3. Dat betekend dat het matig duurzaam is. U ontvangt van Gras en Groen een fabrieksgarantie van 10 jaar op het hout.

Grenenhout bevat knoesten en kwasten

Net als veel andere houtsoorten bevat ook grenen kwasten en knoesten. Deze ontstaan door de vertakkingen van een boom. Als het hout krimpt kan het voorkomen dat de knoesten los komen uit het hout waardoor er kleine openingen met een doorsnede van circa 1 cm ontstaan. Hardhouten schuttingen en douglas schuttingen hebben hier overigens geen last van.

Grenen tuinschermen zijn PEFC gecertificeerd

Ontbossing is internationaal een groot probleem. Het Amazone is daarbij een schrijnend voorbeeld. Gelukkig kunnen wij u verzekeren dat u met uw grenen schutting niet bijdraagt aan wereldwijde ontbossing. Wij kunnen u deze garantie afgeven door het PEFC keurmerk. PEFC-gecertificeerd hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Voor deze bossen gelden quota’s en worden gekapte bomen opnieuw aangeplant.

Grenenschutting2 • Gras en Groen website

Een grenen schutting laten plaatsen?

Heeft u de grenen schutting van uw keuze kunnen vinden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, want wij zijn u graag ter dienst door de schutting van uw keuze te plaatsen. Gras en Groen heeft een vakkundige montage service die uw schutting op een perfecte wijze voor u kan plaatsen.

Wij bieden u daarbij ook diverse opties zoals het onderbreken van de schutting met gaaspanelen. Bovendien hebben wij voor elke schutting ook een bijpassende poort zodat u de tuin hermetisch af kunt sluiten en zo dus een veilig omgeving creeërt!

Voordelen schutting montageservice Gras en Groen

Het plaatsen van een schutting is secuur werk en vraagt een behoorlijke fysieke inspanning. Deze werkzaamheden uitbesteden heeft zeker zijn voordelen:

 • U heeft de keuze uit een zeer ruim assortiment aan schuttingen
 • Klantwaardering van 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ o.b.v. 800+ Google reviews!
 • Uw schutting wordt door ons ingemeten, dus geen verrassingen achteraf
 • U ontvangt garantie op zowel de montage als de onderdelen
 • Er komen bij u VCA gecertificeerde vakmensen

Wat kunnen wij voor u doen?

Vraag schutting offerte aan!