Moderne tuin

Tuinkamer met gevelbekleding in moderne tuin

Geplaatst: 26/07/2023 Aangepast: 15/12/2023

Losse tuinkamer geheel in stijl met nieuwbouwwoning in Culemborg

Aan de rand van Culemborg heeft Gras en Groen deze tuin ontworpen en aangelegd. Een belangrijke wens was het terug laten komen van de stijl van de woning in de tuinkamer. Voor de realisatie is dezelfde gevelbekleding van de woning gebruikt voor de tuinkamer. Daarnaast is de daktrim afgewerkt in dezelfde RAL-kleur als de kozijnen en boeiboorden van de woning.

"Kortom, wij zijn erg blij met onze tuin en hebben er afgelopen zomer al van genoten".

'We zijn erg tevreden met de door Gras en Groen aangelegde tuin en tuinkamer. Ze hebben ons goed geholpen met het maken van een ontwerp en de aankleding van de tuin. De betimmering van de tuinkamer wilden wij laten uitvoeren met dezelfde houtsoort als de buitenkant van ons huis. Ook dit werd vlot geregeld. Het contact met de hoveniers en de timmermannen verliep erg vriendelijk. Tijdens de uitvoering werd er nog creatief meegedacht. Kortom, wij zijn erg blij met onze tuin en hebben er afgelopen zomer al van genoten’.

Ruimte voor beplanting in een groene omgeving

De open blik naar het typisch Nederlandse polderlandschap is een fraai aspect van deze tuin. Om deze verbinding te benadrukken heeft de beplanting een prominente rol in deze tuin. De kant-en-klare hedera haag zorgt voor een natuurlijke onderbreking tussen de zwarte schuttingpanelen en de Portugese laurierhaag vormt de tuinafscheiding aan de andere zijde van de tuin. 

De jonge beplanting moet nog tot volle wasdom komen, maar de groene contouren van de tuin tekenen zich al af. Met de cortenstalen kantopsluiting zijn verhoogde borders gevormd waardoor deze nog rijkelijker overkomen. Om het volledig af te maken is er een sedumdak aangelegd op de overkapping. Dat past perfect bij het groene en duurzame karakter van de tuin.

Zet nu een eerste stap richting uw droomtuin!

Wilt u weten wat de hoveniers van Gras en Groen voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuin voor meer inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak met één van onze tuinontwerpers bij u thuis. Wij nemen graag de tijd om uw tuinwensen te realiseren.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Soortgelijke projecten

Alle projecten