Douglas schutting

Wilt u een douglas schutting plaatsen als tuinafscheiding? De laatste jaren is douglas hout ontzettend populair. Dat zien wij terug bij de douglas houten overkappingen die wij plaatsen, maar ook in het aantal klanten dat kiest voor een schutting van douglas hout.

Schuttingen van Gras en Groen zijn altijd van een uitstekende kwaliteit. Zit er een douglas schuttingen in assortiment die u graag terugziet in uw tuin? Wij kunnen ook de montage bij u thuis verzorgen!

Voordelen douglas hout schutting

Douglas hout schuttingen zijn erg populair en niet zonder reden. Wij zetten de voordelen voor u op een rij:

 • Een van de meest geliefde houtsoorten van dit moment
 • Douglas hout heeft roodbruin hout en daardoor een warme uitstraling
 • Er zijn bijpassende poorten en gaaspanelen
 • Douglas hout is afkomstig uit Nederlandse en Duitse bossen
 • Douglas bevat van nature harsen waardoor behandelen niet nodig is

Waar is een douglas schutting van gemaakt?

Een douglas schutting wordt gemaakt van douglashout. Dit hout is afkomstig van de douglasspar welke te vinden is in Nederlandse en Duitse bossen. Dat is gunstig qua transport en om die reden duurzaam. Door quota's en een enorme vraag is het hout helaas steeds beperkter verkrijgbaar.

In het assortiment op deze pagina ziet u ook Red Class Wood terug. Dat heeft te maken met de krapte in de beschikbaarheid van douglas schuttingen. Red Class Wood is eveneens een naaldhoutsoort afkomstig uit Rusland. Dit is hét alternatief voor het welbekende douglas hout. Lees hier meer informatie over Red Class Wood.

Eigenschappen schutting douglas hout

Douglashout is een naaldhout soort. De meeste naaldhoutsoorten, zoals grenen, zijn onbehandeld ongeschikt voor toepassing als schutting. De douglas schutting vormt hierop een uitzondering. Lees snel meer over deze en andere eigenschappen van douglas hout.

 • Douglas schutting heeft een natuurlijke bescherming tegen houtrot
 • Douglashout heeft een warme uitstraling
 • Douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3
 • Het hout zal buiten op natuurlijke wijze vergrijzen
 • Douglas schuttingen zijn PEFC gecertificeerd

Douglas schutting met bescherming tegen houtrot

Douglas hout bevat veel hars. Veel meer hars dan andere naaldhoutsoorten en daardoor is het naaldhout op een natuurlijke wijze beschermd tegen houtrot. Het kan dus onbehandeld toegepast worden in de tuin en gaat op die manier minstens net zo lang mee als geïmpregneerd grenen. Douglas hout is op die manier duurzaam en niet belastend voor het milieu!

Douglashout heeft een warme uitstraling

Een douglas schutting heeft een erg warme uitstraling. Dat komt door de kleur die varieert van lichtbruin tot rood/ roze. Het is deze warme kleur die de douglas schutting zo ontzettend geliefd heeft gemaakt de afgelopen jaren.

Douglasschutting1 • Gras en Groen website
Douglasschutting3 • Gras en Groen website

Schutting douglas hout: duurzaamheidsklasse 3

Douglashout is dan wel op een natuurlijke wijze beschermd tegen houtrot. Toch is het gematigd duurzaam en is het gekwalificeerd als duurzaamheidsklasse 3. U ontvangt 10 jaar garantie op de douglas houten tuinschermen. De verwachtte levensduur van een douglas tuinscherm is tussen de 15 en 20 jaar.

Douglas hout heeft wel een erg duurzaam karakter dat komt deels doordat het onbehandeld kan blijven, maar ook doordat het uit onze regio (Nederland en buurlanden) afkomstig is. Er is dus geen enorm milieubelastend transport nodig om het hout in Nederland te krijgen.

Douglas schuttingplanken vergrijzen op natuurlijke wijze 

Bent u gevallen voor de warme kleur van het douglas hout? Dan biedt de eerlijkheid wel te zeggen dat douglas hout eenmaal blootgesteld aan de elementen vergrijsd. Dat is een product eigenschap die onomkeerbaar is, maar door te beitsen wel tegen is te voorkomen. Red Class Wood is wel behandeld en behoudt dan ook tot 4 x langer de mooie kleur van het hout.

Douglas tuinschermen zijn PEFC gecertificeerd

Ontbossing is internationaal een groot probleem. Het Amazone is daarbij een schrijnend voorbeeld. Gelukkig kunnen wij u verzekeren dat u met uw douglas schutting niet bijdraagt aan wereldwijde ontbossing. Wij kunnen u deze garantie afgeven door het PEFC keurmerk. PEFC-gecertificeerd hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Voor deze bossen gelden quota’s en worden gekapte bomen opnieuw aangeplant.

Douglasschutting2 • Gras en Groen website

Uw schutting vakkundig laten plaatsen?

Heeft u de schutting van uw keuze kunnen vinden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, want wij zijn u graag ter dienst door de schutting van uw keuze te plaatsen. Gras en Groen heeft een vakkundige montage service die uw schutting op een perfecte wijze voor u kan plaatsen.

Wij bieden u daarbij ook diverse opties zoals het onderbreken van de schutting met gaaspanelen. Bovendien hebben wij voor elke schutting ook een bijpassende poort zodat u de tuin hermetisch af kunt sluiten en zo dus een veilig omgeving creeërt!

Voordelen schutting montageservice Gras en Groen

Het plaatsen van een douglas schutting is secuur werk en vraagt een behoorlijke fysieke inspanning. Deze werkzaamheden uitbesteden heeft zeker zijn voordelen:

 • U heeft de keuze uit een zeer ruim assortiment aan schuttingen
 • Klanten gingen u voor: 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
 • Uw schutting wordt door ons ingemeten, dus geen verrassingen achteraf
 • U ontvangt garantie op zowel de montage als de onderdelen
 • Er komen bij u VCA gecertificeerde vakmensen

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vraag schutting offerte aan!