De zwembad tuin tuinstijl

Hoe heerlijk is het om op een zonnige zomerdag een duik te kunnen nemen in uw eigen zwembad? Met de zomers die we de laatste jaren kennen is de zwembad tuin sterk in opkomst. Zwembaden kunnen op meerdere wijzen gevormd worden. Van bouwkundige zwembaden tot pre-fab inbouwzwembaden en plunge pools.

Heeft u wensen voor een zwembad in de tuin? Dankzij een goed doordacht tuinontwerp in een bijpassende tuinstijl komt het zwembed optimaal tot zijn recht. Wilt u meer te weten komen over de zwembad en welness tuin? Lees dan snel meer over de tuinstijl zwembad tuin.

Tuin in stijl met het zwembad

Komt het door de blauwe kleur van het zwembad, de aangrenzende bestrating of door de ligging van zwembad? Feit is dat zwembaden zo prominent aanwezig zijn in de tuin dat het belangrijk is om de inrichting van de tuin daarop af te stemmen. 

Met de juiste sierbestrating of vlonder maakt u het zwembad toegankelijk en blijft het zwemwater schoon. Daarnaast kan er in het ontwerp rekening worden gehouden met een poolhouse of in ieder geval een ruimte voor de droge opstelling van pompen en filters. Zo krijgt uw zwembad tuin het aanzien dat het verdient!

Tuinstijlzwembadtuin1 • Gras en Groen website
Tuinstijlzwembadtuin2 • Gras en Groen website

Sierbestrating en zwembadranden

Een belangrijk onderdeel van de zwembad tuin is de sierbestrating. Niet elke tuintegel is zomaar geschikt om rondom een zwembad gelegd te worden. Poreuze tegels kunnen last krijgen van aanslag van chloor of zout dat in het zwemwater zit. En als de bestrating nat is mag deze niet glad worden.

Met name keramische en natuurstenen tegels worden veel gebruikt rondom zwembaden. De natuurlijke kleuren van deze producten bieden volop mogelijkheden. Voor de afwerking van de randen zijn er speciale zwembadranden verkrijgbaar. Dankzij afgeronde en fraai afgewerkte zijkanten werkt u het zwembad rondom in stijl af. Daardoor worden uw tuin en zwembad één geheel.

Zwembad tuin met poolhouse

Houdt in het tuinontwerp ook rekening met een poolhouse. Daarmee voorziet u zichzelf van extra gemak. U kunt de hele dag bij het zwembad verblijven. Verkoelde drankjes staan klaarin de koelkast en een kleine maaltijd bereidt u gewoon in de buitenkeuken.

Het poolhouse of een speciale berging helpen ook om uw tuin opgeruimd te houden. In een net afgewerkte ruimte plaatst u pompen en filters uit het zicht. Daarnaast is er plek voor speelgoed dat in het zwembad wordt gebruikt en gereedschappen die u speciaal voor het reinigen van het zwembad nodig heeft.

Tuinstijlzwembadtuin3 • Gras en Groen website
Tuinstijlzwembadtuin4 • Gras en Groen website

Moderne of natuurlijke sfeer

Tuinen met een zwembad ogen vaak erg modern. De strakke vormen, harde lijnen van de sierbestrating en heldere kleur van het zwemwater zorgen hier zeker voor.

Wilt u een zwembad tuin die een natuurlijke sfeer ademt? Dan zijn daarvoor in de zwembad tuin ook voldoende mogelijkheden voor. Hoogwaardig buitenparket van hardhout of bamboe zorgt dankzij de uitstraling van het hout al direct voor een natuurlijke aanblik. Gecombineerd met beplanting die overhangt en zo de harde contouren doorbreekt maakt u uw zwembad tuin geheel in de door u gewenste sfeer!

 

Welness tuin

Naast de zwembad tuin is ook de welness tuin in opkomst. Door het drukke bestaan is thuis ontspannen populairder, maar ook toegankelijker dan ooit. Ontwikkelingen gaan razend snel waardoor veel technologische hoogstandjes zoals een sauna, spa of hottub verrassend betaalbaar zijn geworden.

In de welness tuin wordt één van deze mogelijkheden gecombineerd met een zwembad en poolhouse. In de speciaal daarvoor ingerichte buitenruimte bestaat er een vorm van eenheid, harmonie en rust. Daarmee maakt u de tuin echt tot een plek om te ontspannen en uzelf op te laden. 

 

 

Tuinstijlzwembadtuin5 • Gras en Groen website
Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 866 reviews.