Tuinontwerp

Gras en Groen realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget aan de hand van een sfeervol tuinontwerp. Wij hebben meerdere tuinontwerpers in dienst. Zij komen geheel vrijblijvend kennis maken en uw wensen inventariseren om een eerste stap te zetten richting een passend tuinontwerp.

Centraal bij het maken van een ontwerp voor uw tuin staan uw wensen én natuurlijk de mogelijkheden van uw tuin. De tuin is tegenwoordig echt een verlengstuk van uw woning. Ruimtes lopen in elkaar over en vullen elkaar aan. Daarom bedenken wij samen met u een tuinontwerp voor uw tuin of dakterras, passend bij uw woonsituatie.

Waarom een tuinontwerp van Gras en Groen?

 • Een creatief en uniek tuinontwerp passend bij uw wensen
 • Ervaren tuinontwerpers met verstand van zaken
 • Kwalitatieve materialen en planten voor een lange levensduuur
 • Tuinontwerp is geheel kosteloos bij realisatie door onze hoveniers
 • Tevreden klanten: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!

Maak vrijblijvend een afspraak

Zo komt uw tuinontwerp tot stand

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Ervaart u dit gesprek met onze tuinontwerper als prettig en geeft u dit vertrouwen? Dan gaan wij graag samen met u naar de tekentafel voor het maken van een tuinontwerp. In een aantal logische stappen komt de realisatie van uw droomtuin steeds dichterbij!

 1. Vrijblijvende kennismaking waarbij wij uw wensen bespreken
 2. Inventarisatie en inmeten van de tuin
 3. Schetsontwerp wordt gepresenteerd tijdens een afspraak
 4. Tuinontwerp wordt in samenspraak geperfectioneerd
 5. Beplantings-, beregenings- en verlichtingsplan opstellen
 6. Offerte voor de uitvoering van het tuinontwerp
Tuinontwerp4 • Gras en Groen website

Aandachtspunten bij een tuin ontwerpen

Wilt u een tuin laten ontwerpenGras en Groen zorgt ervoor dat elke tuin een uniek karakter krijgt. Een aantal zaken spelen een belangrijke rol bij het opstellen van het ontwerp voor uw tuin. Wij zorgen onder andere voor:

 • Blikvangers 
 • Licht en schaduw
 • Tuinstijlen
 • De juiste verhoudingen in uw tuin
 • Harde materialen 
 • Inrichting van borders
Tuinontwerp3 • Gras en Groen website
Tuinontwerp1 • Gras en Groen website

Blikvangers

Een tuin vraagt vaak om één of meerdere blikvangers. Zij trekken uw aandacht door hun vorm, kleur of door het leven dat zich in en rond de blikvanger afspeelt. Beelden of waterornamenten worden traditioneel vaak als blikvanger gebruikt. De moderne tuin geeft hier invulling aan door middel van een gecentreerd terras, een opgemetselde vijverbak of een bijzondere solitair.

Verschillende ruimtes creëren

Gras en Groen Hoveniers maakt optimaal gebruik van de ruimte in een tuin door deze in verschillende kleinere stukken op te delen. Een tuin die niet in één keer te overzien is, nodigt uit om verder te kijken. Alles wat niet direct te zien is, trekt de aandacht en maakt u en anderen nieuwsgierig.

Licht en schaduw

Goed ontworpen tuinen maken optimaal gebruik van de lichtomstandigheden. Het contrast tussen helder zonlicht en schaduw in een tuin levert allerlei mooie effecten op. Net als teveel schaduw kan ook teveel licht een probleem zijn. Een grote parasol, schaduwdoek of dakplantaan biedt dan uitkomst. Op die manier kunt u op een warme dag toch de verkoeling opzoeken.

De juiste verhoudingen in uw tuin

Werken op schaal is cruciaal. De beplanting in de tuin speelt hier een grote rol in. Al in het ontwerp dient rekening te worden gehouden met de groeiwijze van de plant. Onze tuinontwerpers Jasper Brands en Anita Blom hebben een enorme plantenkennis, het beplantingsplan is dan ook altijd keurig verzorgd en passend bij uw tuin.

Tuinontwerp2 • Gras en Groen website

Harde materialen

De keuze uit harde materialen is ook een belangrijk aspect dat de sfeer in de tuin beïnvloedt. Terrassen, opstapjes, composieten vlonders, tuinafscheiding en stukken met grind zijn maar een paar van de vele mogelijkheden, maar ze moeten wel in verhouding met de omgeving zijn. Wij proberen altijd een verband met de omgeving, de plek en de bouwstijl van het huis te zoeken. 

Inrichting van de borders

Bloeiende borders geven kleur en trekken enorm veel insecten aan. Bovendien krijgt u echt het buitengevoel van al die vlinders, hommels en bijtjes. Bij de inrichting van de borders houden we rekening met al uw wensen. het onderhoud kunnen wij bijvoorbeeld beperken door het toepassen van onkruidwerende bodembedekkers. 

Tuin ontwerpen in bepaalde tuinstijlen

Uw tuin hoort te zorgen voor een omgeving waarin u zich kunt ontspannen. Toch kunnen tuinen nog wel eens het tegenovergestelde gevoel veroorzaken. Dit kan komen door achterstallig tuinonderhoud of storende geluiden uit de omgeving. Wanneer een tuin is aangelegd zonder dat deze één geheel vormt met de woning en omgeving, kan ook deze zorgen voor onrust.

Het kiezen voor een duidelijke tuinstijl voorkomt deze onrust. De tuinstijl is een bepaalde thematiek in de tuin die rekening houdt met de woning, omgeving en eigenaar. Pas wanneer wij het gevoel hebben dat dit is bereikt, en u tevreden bent, is ons tuinontwerp compleet!

Maak een afspraak met onze tuinontwerper.