Bostuin in een bosrijke omgeving

Het is prachtig wonen in de bossen. Omgeven door de natuur, heerlijk rustig en altijd die heerlijke bosgeur zodra je de deur uit stapt. In de omgeving van Den Bosch zijn er tal van mogelijkheden om zo te wonen. Ten oosten van Rosmalen, Maliskamp, Vught en aan de rand van de Loonse en Drunense duinen in dorpen zoals Cromvoirt, Helvoirt en Drunen.

Hoe zorgt u er juist in die omgeving voor dat de tuin in harmonie is met de omgeving? Juist in een bosrijk gebied is het zaak om daar rekening mee te houden. Gras en Groen legt graag aan u uit op welke wijze wij dit doen.

Het gebruik van rechte en organische vormen

Voor een geleidelijke overgang van bebouwing, naar tuin en aangrenzend groen wordt er vaak gebruik gemaakt van een combinatie van rechte en organische vormen. De tuinpaden en terrassen horen bij de woning en mogen om die reden strak en rechtlijnig worden vormgegeven.

De overgang van de tuin naar de bosrijke omgeving wordt op een geleidelijke gevormd. Organische vormen en lijnen passen daar uitstekend bij, in de natuur zien we niet anders. Het afborden van gazon en plantvakken met cortenstaal sluit hier naadloos op aan!

Bostuin1 • Gras en Groen website
Bostuin2 • Gras en Groen website

Laat uw bostuin opgaan in de natuur

De groene omgeving van de bostuin gebruiken wij graag om de tuin optisch groter te maken. We gebruiken hagen en bossages om een natuurlijke overgang te creeëren. Dat betekend niet dat uw niet niet afgesloten kan worden. Onttrokken aan het zicht kan een hekwerk uitstekend dienst doen om een groot perceel af te schermen van ongenodigde gasten.

Die ongenodigde gasten kunnen ook dieren zijn. Bij één van de afgeronde projecten waarbij wij een bostuin aanlegden hebben we de tuin verhoogd aangelegd en voorzien van wildroosters. Op die manier hebben wij ervoor gezorgd dat everzwijnen niet langer ongestoord hun gang konden gaan in de tuin. 

Beplanting in schaduwrijke tuinen

De beplanting in een bostuin vormt vaak een grote uitdaging. Van nature is de grond in de bossen in onze omgeving vaak erg arm. De zandverstuivingen die nog alom aanwezig zijn geven een goede indruk hoe rijk de bodem van nature is. Bodemverbetering is dan ook absoluut een vereiste.

Daarnaast kennen bostuinen vaak erg veel schaduw. In het beplantingsplan houden wij daar rekening mee. Ook planten die het goed doen in de schaduw of half schaduw kunnen uw bostuin kleur geven gedurende de seizoenen.

Door middel van gedegen tuinonderhoud ook voor gezorgd worden dat de planten blijven renderen. Door te bemesten en de Ph-waarde op peil te houden blijven de planten in conditie. Wij helpen u er graag bij!

Bostuin3 • Gras en Groen website
Bostuin4 • Gras en Groen website

Creeër en verbind ruimtes

Kenmerkend voor het bos en dus ook de bostuin zijn de paadjes waarop u lekker kunt dwalen. Deze tuinpaden mogen gerust of zijn zelfs bij voorkeur halfverhardingen. Boomschors, houtsnippers en dolemiet paden zijn uitermate geschikt voor de bostuin. Ze zijn natuurlijk, hebben geen last van groene aanslag en ook de worteldruk zal geen of weinig invloed hebben.

Wij vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat u uitgenodigd wordt om telkens weer die ronde te maken door de tuin. Het creeëren van ruimtes die niet in één keer te overzien zijn is daarbij belangrijk. Zo blijft u met het wisselen van de seizoen iedere keer weer geprikkeld worden om te genieten van uw eigen tuin.

Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 871 reviews.