Houten overkapping

Heeft u het gevoel dat u iets mist in de achtertuin? Een echte blikvanger met een warme en natuurlijke uitstraling. Iets waarmee u meer uit uw achtertuin haalt en het hele jaar door geniet van het buitenleven. Dat maakt een houten overkapping populair bij tuinliefhebbers.

Hout is een populaire en duurzame materiaalkeuze bij een terrasoverkapping. De warme, authentieke uitstraling is tijdloos en past perfect bij een landelijke of moderne tuin. Stop met dromen en start met het realiseren van uw droomtuin.

Offerte aanvragen  Afspraak maken 

Voordelen van een houten terrasoverkapping

 • Een plek van schaduw en verkoeling op een warme zomerse dag.
 • Regen gooit geen roet in het eten op uw tuinfeest of BBQ.
 • Uw tuinmeubilair staat het hele jaar door beschermd en droog.
 • Hout geeft uw tuin een natuurlijke en gezellige uitstraling.
 • Een houten overkapping voegt waarde toe aan uw woning.
 • Hout is gemakkelijk te bewerken, waardoor u kiest uit verschillende stijlen en uitvoeringen!

Welk type houten overkapping past bij u?

1. Douglas overkapping met een plat dak

Een douglas houten overkapping met een plat dak is de meest gekozen en populairste uitvoering. Niet alleen omdat het een budgetvriendelijke optie is, maar door de vele mogelijkheden. Het plaatsen is makkelijker en een plat dak belemmert uw zicht niet. Douglas hout is sterk, recht en stabiel.

Gras en Groen verzorgt naast de bouw van de overkapping ook het aanbrengen van de dakbedekking. Alle werkzaamheden worden door ons in eigen beheer uitgevoerd.

Houtenoverkapping2 • Gras en Groen website
Houtenoverkapping3 • Gras en Groen website

2. Houten terrasoverkapping met schuur

Een ideale manier om extra opbergruimte te creëren is door het plaatsen van een houten terrasoverkapping met schuur. Zo profiteert u van het beste van twee werelden. Uw spullen zijn veilig opgeborgen en u heeft een plek waar u beschut geniet van uw tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door de plaatsing van een extra wand, staander, kozijn en deur is een passende oplossing binnen handbereik.

Wilt u van uw schuur een werkruimte maken? Door de wanden dubbelzijdig af te werken en deze te isoleren zorgen wij comfort. Daarnaast kunnen wij de ruimte ook voorzien van elektra en stromend water.

3. Luxe overkapping met puntdak

Zoekt u een luxe overkapping? Dan adviseren wij de variant met een puntdak. Niet alleen ziet dit er mooi uit, het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat er geen wateroverlast ontstaat op het dak van uw overkapping. U kunt kiezen voor een uitvoering met een zadeldak, lessenaarsdak of een piramidedak.

Gras en Groen kan het dak afwerken met golfplaten, dakpanplaten, dakpannen of met een sedumdak. Het zicht vanuit de woning op een groene schuine kap is bijzonder fraai!

Houtenoverkapping6 • Gras en Groen website
Houtenoverkapping4 • Gras en Groen website

4. Sfeervolle houten kapschuur

Een landelijke tuin blijft enorm populair. De karakteristieke uitstraling van een kapschuur overkapping past perfect bij een landelijke sfeer en geeft uw tuin een prachtige finishing touch. Door de hoge nok van de kapschuur voelt het geheel bovendien nog ruimtelijker aan.

De kapschuur maken wij van douglas hout. Hierdoor krijgt uw kapschuur niet alleen een warme en knusse uitstraling, maar is deze ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Lees meer informatie over de kapschuur

Laat u volledig ontzorgen!

Uw visie realiseren is wat wij doen. Daarom starten wij met een kennismaking (bij u thuis), om een beeld te krijgen van de ruimte en uw wensen. Dit werken wij uit tot een passend advies en berekenen wij de benodigde materialen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Met alle kwaliteiten in huis kunt u rekenen op een perfecte plaatsing van de houten overkapping, lettend op ieder detail.

 • Alle staanders plaatsen wij waterpas op poeren van uw keuze
 • Het hout schroeven wij zoveel mogelijk blind voor een strakke afwerking.  
 • Kwalitatieve dakbedekking voor een waterdichte constructie.
 • Wij plaatsen het hout vrij van de grond om houtrot te voorkomen. 
 • Terras met passende sierbestrating voor een oogverblindende afwerking.

Meer info over het laten plaatsen van uw overkapping

Houtenoverkapping2 • Gras en Groen website
Houtenoverkapping1 • Gras en Groen website

Houten overkapping op maat

Iedere tuin en gebruiker is anders. Misschien gaat uw voorkeur uit naar een landelijke, moderne, kindvriendelijke of juist een onderhoudsvriendelijke tuin. De bouwkundige tekenaar van Gras en Groen neemt de stijl van uw tuin mee in het maatwerk ontwerp voor uw houten overkapping. Wij gaan graag de uitdaging aan, ook als u zelf een schitterend voorbeeld aanlevert.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bezoek onze showtuin!

U wilt zeker weten dat uw tuin in goede handen is. Daarom nodigen wij u uit om een bezoek te brengen aan onze showtuin. Een vrijblijvende manier om kennis te maken. De showtuin bestaat uit verschillende opstellingen met douglas houten overkappingen. Ervaar en krijg een beeld bij de mogelijkheden voor uw tuin.

Wilt u alleen een houten overkapping plaatsen of uw complete tuin laten aanleggen? Bij Gras en Groen is uw tuin in goede handen. 

Openingstijden showtuin Gras en Groen      
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Op afspraak    

Maak een afspraak met Gras en Groen!

Houten overkappingen te zien in de showtuin!