Zwarte schutting

Een zwarte schutting in de tuin: wat vroeger wellicht ondenkbaar was zien we nu steeds vaker. Een zwarte schutting is hip en zo blijkt maar weer dat de tuin inmiddels net zo aan mode en trends onderhevig is als het interieur. U ziet deze schutting trend dan ook terug in het assortiment van Gras en Groen.

Om tuinhout te beschermen tegen houtrot wordt het gebeitst. Dat is niets nieuws, maar het zwart beitsen zagen we voorheen voornamelijk bij schuurtjes en tuinhuizen in een landelijke stijl. Een zwart gebeitste schutting past daardoor dan ook perfect bij een landelijke tuin, maar zeker ook bij een moderne tuinstijl.

Voordelen van een zwarte schutting

Zwarte schuttingen zijn dus en trend en dat is niet zonder reden:

 • Een zwarte schutting sluit perfect aan bij diverse tuinstijlen
 • Een zwarte schutting geeft extra contrast met bloembakken en borders
 • De gebruikte beits zorgt voor een extra bescherming van uw schutting
 • Er zijn bijpassende poorten en gaaspanelen beschikbaar

Houtsoort gebruikt voor uw zwarte schuttingen

De zwarte schuttingen van Gras en Groen worden gemaakt van naaldhout. Dat kan douglashout zijn, maar veelal wordt er gekozen voor grenen en vuren.

Deze naaldhoutsoorten zijn prijstechnisch interessant en zijn afkomstig uit Scandinavië. Doordat het klimaat daar kouder is groeien de bomen daar trager. Dit komt de dichtheid van het hout en daarmee de levensduur ten goede.

Eigenschappen van de zwarte schuttingen

De zwarte schuttingen hebben uiteraard de zwarte kleur en zijn gemaakt van naaldhout, maar hebben nog meer eigenschappen. U leest ze hieronder:

 • Zwarte schuttingen worden gebeitst
 • Door werking van het hout kunnen er scheuren ontstaan
 • Zwarte schuttingen zijn PEFC en KOMO gecertificeerd
 • Zwarte schuttingen hebben duurzaamheidsklasse 3

Zwarte schuttingen worden gebeitst

Om de schuttingen een zwarte kleur te geven worden deze behandeld. Het hout wordt gespoten en krijgt daardoor een egale zwarte kleur. Deze zwarte beits is een milieuverantwoord product. Eventueel kunt u het product ook bij bestellen om de schuttingen later zelf nogmaals te behandelen.

Door de werking van het hout kunnen er scheuren ontstaan

Hout is een product dat werkt. Dat is niet erg, maar daardoor kunnen er wel scheuren ontstaan in droge perioden. Als de luchtvochtigheid weer toeneemt verdwijnen deze vaak ook weer. U kunt de zwarte schutting natuurlijk ook nabehandelen. Op die manier kunt u zorgen voor een egaal zwarte schutting.

Zwarteschutting1 • Gras en Groen website
Zwarteschutting2 • Gras en Groen website

Zwarte schuttingen zijn PEFC en KOMO gecertificeerd

Gras en Groen plaatst uitsluitend schuttingen die voorzien zijn houtkeurmerken. Voor de grenen en vuren planken betekent dit dat deze PEFC gecertificeerd zijn. Het hout is dan afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

De zwarte tuinafscheidingen hebben ook het KOMO certificaat. Dit wordt afgegeven voor producten die op een verantwoorde wijze worden geïmpregneerd. Het beitsen van de zwarte planken valt hier ook onder.

Zwarte schuttingen hebben duurzaamheidsklasse 3

Dankzij het beitsen wordt het grenen- en vurenhout aangemerkt als duurzaamheidsklasse 3. U ontvangt van Gras en Groen een fabrieksgarantie van 10 jaar op het hout. Door de schutting na te behandelen met een zwarte tuinbeits kunt u zelf bijdragen aan een langere levensduur.

Zwarte schutting vakkundig laten plaatsen?

Heeft u de zwarte schutting van uw keuze kunnen vinden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, want wij zijn u graag ter dienst door de schutting van uw keuze te plaatsen. Gras en Groen heeft een vakkundige montage service die uw schutting op een perfecte wijze voor u kan plaatsen.

Wij bieden u daarbij ook diverse opties zoals het onderbreken van de schutting met gaaspanelen. Bovendien hebben wij voor elke schutting ook een bijpassende poort zodat u de tuin hermetisch af kunt sluiten en zo dus een veilig omgeving creeërt!

Voordelen schutting montageservice Gras en Groen

Het plaatsen van een zwarte schutting is secuur werk en vraagt een behoorlijke fysieke inspanning. Deze werkzaamheden uitbesteden heeft zeker zijn voordelen:

 • U heeft de keuze uit een zeer ruim assortiment aan schuttingen
 • Klantwaardering 4,7 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ o.b.v. 800+ Google reviews!
 • Uw schutting wordt door ons ingemeten, dus geen verrassingen achteraf
 • U ontvangt garantie op zowel de montage als de onderdelen
 • Er komen bij u VCA gecertificeerde vakmensen

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vraag schutting offerte aan!