Daktuin en dakterras

Een fraai dakterras of zelfs een compleet aangelegde daktuin. We zien het steeds vaker. Met veelal lichtgewicht constructies worden de warmte absorberende platte daken omgetoverd tot iets moois fraais en verrassends. Want de mogelijkheden blijken enorm te zijn en het leuke is dat dit niet zelden wordt gesubsidieerd. Want niet alleen op sedumdaken, maar alle waterbergende groenbedekte daken komen hiervoor in aanmerking. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees dan snel verder!

Benut de ruimte en geniet van de voordelen 

Een daktuin is erg functioneel en geeft u een fijne buitenruimte op mooie zomerdagen. Het uitzicht over de stad of de polder bij Engelen is bijzonder fraai. En op hoogte staat op warme dagen vaak toch nog een verfrissende wind. Daarnaast hebben daktuinenook voordelen wat betreft duurzaamheid!

  • Verkoelend in de zomer, warmte isolerend in de winter
  • Waterbergende functie
  • Verhoogd de biodiversiteit in stedelijk gebied
  • Op hoogte genieten van een schitterend uitzicht
  • Levensduur van dakbedekking wordt verlengd
Tuinstijldaktuin5 • Gras en Groen website
Daktuin1 • Gras en Groen website

Op hoogte genieten van florerende borders

Wie denkt dat op een dakterras uitsluitend bloembakken en andere potterieën mogelijkheden bieden om tuinplanten te houden op hoogte heeft het mis. De trend van sedumdaken heeft ook de weg geopend om op een andere manier te kijken naar het begroeien van platte daken.

Met diverse vormen van substraat kan voeding worden gegeven aan planten, is water beschikbaar en wordt overtollig regenwater gelijdelijk afgevoerd. Dankzij dit alles kunnen de mooiste borders gevormd worden zonder dat de een enorme impact heeft qua gewicht. 

Plantenbakken en keerwanden

Ook een meer conventionele wijze wordt nog steeds breed toegepast, maar dan wel in een moderner jasje. Bloembakken van diverse materialen zoals corten- of gegalvaniseerd staal en niet te vergeten polyester zijn uitermate geschikt om de daktuin te verfraaien met bloeiende planten. Gras en Groen kan deze op maat laten produceren zodat de ruimte optimaal benut wordt.

Recent legden wij een schitterende daktuin aan bij één van de kasteeltjes in Engelen. Daar hebben wij keerwanden laten maken om zo een bijzondere invulling te geven aan een terras op één van de kantelen. Maatwerk is ten alle tijden mogelijk en verrassend betaalbaar door te kiezen voor de juiste materialen.

Daktuin2 • Gras en Groen website
Daktuin3 • Gras en Groen website

Terrassen op het dak

Hardhouten vlonders lenen zich bij uitstek om een terras te vormen op het dak. Dankzij de liggers is er geen puntbelasting waardoor de risico's op lekkage's beperkt kunnen worden. Maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden. Buitenparket is bijvoorbeeld een doorontwikkelde versie van de traditionele vlonder en kan middels blinde bevestiging een zeer fraai terras vormen.

Ook sierbestrating is een mogelijkheid. Middels tegeldragers kunnen terrassen net zo strak worden aangelegd als in de tuin. Keramische buitentegels lenen zich vanwege de beperkte hoogte uitstekend om op die wijze te worden verwerkt. Zo kan er op uw dakterras een zeer strak en modern terras worden aangelegd dat past bij de alure van uw appartement of penthouse.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Gras en Groen Hoveniers heeft dankzij diverse projecten ruimschoots ervaring met het aanleggen van daktuinen, dakterrassen en groendaken. Beperkingen zijn er zelden en van een uitdaging houden wij wel.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden uw platte dak te bieden heeft? Maak vrijblijvend een afspraak met onze tuinontwerper. Hij komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Ziet u zichzelf al zitten op het dakterras, genietend van de ondergaande zon?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze tuinontwerper.

Daktuin4 • Gras en Groen website
Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 866 reviews.