Tuinontwerp landelijke tuin

Tuinen gesitueerd in het buitengebied of aan de rand van de bebouwde kom met een open verbinding met het buitengebied dwingen vaak tot de keuze voor een landelijke sfeer. Enige voorwaarde is wel dat het perceel enige omvang heeft. Een landelijke tuin laat zich niet vangen in een beperkte ruimte.

De tuin hoort de schoonheid van het achterliggende gebied te versterken. Dit kan bereikt worden door de tuin een open karakter te geven. Dicht bij de woning kan, door het gebruik van (natuurlijke) tuinafscheidingen, privacy en luwte worden gecreëerd. Verder van de woning af dient een open zicht naar de landelijke omgeving behouden te worden.

Kenmerken van landelijke tuin ontwerpen

De landelijke tuin wordt gekenmerkt door een open verbinding met de omgeving. Een vergezicht is ideaal, maar ook het zicht binnen de tuin speelt een rol. Verder zijn kenmerkende elementen:

  • Groot terras
  • Centraal gazon
  • Waterpartij of vijver
  • Leibomen
  • Fruitbomen
  • Uitbundig bloeiende borders
Tuinstijllandelijketuin1 • Gras en Groen website
Landelijketuin1 • Gras en Groen website

Bestrating in een tuinontwerp landelijk

Een grote vijver en omliggende grasvelden zijn van groot belang om het open karakter van de tuin te vormen. Diverse bestratingen zoals terras en tuinpaden geven vorm aan de lijnen in de tuin.

Beplanting in een landelijke tuin

Tuinplanten bekleden weelderige en uitbundig bloeiende borders, waardoor de omgeving de tuin in lijkt te komen. Bomen met mooie snoeivormen en met name fruitbomen mogen eigenlijk niet in het plaatje ontbreken. En wat te denken van hortensia in diverse soorten en kleuren?

Gras & Groen en een tuinontwerp landelijke stijl

Jasper Brands heeft de laatste jaren meerdere grote landelijke tuinen ontworpen en met de hoveniers van Gras en Groen deze tuinen ook aangelegd. Het gazon zorgde daarbij altijd voor een open karakter, waarbij een open zicht naar de mooie omgeving niet vergeten werd.

Landelijke tuinen geven door dit open karakter, waar veel plaats is voor zonlicht, de bezoekers een rustgevend en fijn gevoel. 

Landelijketuin2 • Gras en Groen website
Landelijketuin3 • Gras en Groen website

Nieuwsgierig naar een tuinontwerp landelijk?

Onze tuinontwerper Jasper Brands komt graag bij u thuis kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Wij komen geheel vrijblijvend bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. Onze ideeën kunnen in een schets of tuinontwerp worden uitgewerkt.

Bij een digitaal tuinontwerp krijgt u een ontwerp waarin alle maten van de tuin zijn verwerkt. Wanneer u de tuin door hoveniers van Gras en Groen laat aanleggen, komen de kosten hiervoor te vervallen.

Maak vrijblijvend een afspraak met onze tuinontwerper.

Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 866 reviews.