Cortenstaal in de tuin

Gras en Groen verzorgt voor u de volledige inrichting en aankleding van uw tuin. Op die manier zorgen we ervoor dat uw tuin ook echt optimaal benut wordt. De rol van cortenstaal wordt hierin steeds belangrijker. Deze onverwoestbare en onderhoudsarme staalsoort is uitermate geschikt voor buiten. Het dient bijvoorbeeld als borderrand, als bloembak, als materiaal voor verlichting of simpelweg als kunst. Met cortenstaal kunt u vele kanten op. Benieuwd wat Gras en Groen middels cortenstaal voor u kan betekenen? Lees dan verder!

De voordelen van cortenstaal

  • Mooie, warme uitstraling
  • Veelzijdig qua toepassingen
  • Sterk materiaal
  • Zeer onderhoudsarm
  • Het gaat enorm lang mee
  • Prijstechnisch interessant

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een gelegeerde metaalsoort. Aan het ijzer zijn namelijk onder andere fosfor, koper en chroom toegevoegd. Hierdoor wordt het een uitermate sterke staalsoort.

Door de toevoeging van deze elementen krijgt het staal de kenmerkenderoestachtige kleur en is het tevens corrosiebestendig: een groot voordeel van cortenstaal. Dit komt omdat de staalsoort als het ware zelf een beschermlaag creëert tegen zwaardere omstandigheden. Deze laag resulteert in een enorme duurzaamheid. Het gaat namelijk tot 10 keer langer mee!

Cortenstaal1 • Gras en Groen website

Toepassingen cortenstaal

Met cortenstaal kunt u zogezegd alle kanten op. Dit komt andere door het feit dat het staal esthetisch gezien al een lust voor het oog is. Het is tevens voor elk type tuin een waardevolle toevoeging. Of u nou over een landelijke tuin, een moderne tuin, een daktuin of een gezinstuin beschikt; cortenstaal past in elke omgeving. Twee belangrijke toepassingen van cortenstaal zijn borderranden en plantenbakken

Borderranden vormen hier de afscheiding van verschillende delen van uw tuin, en bieden bovendien een zeer sierlijke uitstraling. Bovendien is cortenstaal zeer geschikt voor bloembakken. We zijn hierbij in staat u bloembakken aan te bieden in werkelijk een enorme hoeveelheid vormen en maten, zodat we uw tuin precies naar uw wens kunnen verrijken.

We werken hierbij samen met Adezz, een zeer bekende leverancier van hoogwaardige tuinproducten die een meerwaarde vormen in het tuinontwerp en de beleving van uw tuin. Adezz levert maatwerk op het gebied van plantenbakken, waterelementen, haarden en kantopsluiting.

Tuininrichting

Het stijlen en inrichten van de tuin is steeds belangrijker geworden. Dankzij social media platforms zoals Pinterest worden de mooiste foto's verzameld en op Instagram spelen influencers steeds vaker een belangrijke rol. Hetzelfde is te zien middels productplacement in bekende klusprogramma's voor de tuin. Voor de of blikvangers kunnen wij u prima adviseren.

Kijk daarvoor ook eens bij tuinontwerp, tuinaanleg en tuininrichting. Hier krijgt u een goed beeld welke producten wij, naast het aanleggen van cortenstaal, nog meer voor u kunnen verzorgen. Hier ziet u welke producten wij kunnen leveren én aanleggen, om zo in elke tuin in de juiste sfeer te krijgen!

Cortenstaal2 • Gras en Groen website

Cortenstaal via Gras en Groen

Wilt u de tuin of een deel ervan laten aanleggen of renoveren? Dan kan Gras en Groen Hoveniers dit natuurlijk voor u verzorgen. Daarbij kunt u aangegeven dat u één of meerdere elementen met cortenstaal in de tuin verwerkt wilt hebben. Hier kan onze tuinontwerper creatief mee aan de slag of wellicht heeft u al voor ogen wat dit moet zijn. Gras en Groen is flexibel en ook in staat om maatwerk te leveren.

Gras en Groen Hoveniers heeft een werkplaats waar een zeer ervaren lasser alle werkvoorbereidingen treft. Hierdoor is het mogelijk alle elementen voor in uw tuin op maat te leveren. Heeft u een mooie tuinhaard, of een ander product van cortenstaal, gezien in onze webwinkel? Dan kunt u deze natuurlijk bestellen en zullen onze hoveniers de plaatsing ervan meenemen tijdens de werkzaamheden in uw tuin.

Cortenstaal3 • Gras en Groen website