Overkapping Gorinchem

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Gorinchem laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Gorinchem geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappinggorinchem1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Gorinchem

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Gorinchem geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappinggorinchem2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Gorinchem

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Gorinchem. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglashout in Gorinchem en omgeving

U komt douglassparren meestal tegen op armere zanderige grond. De productie van douglassparren neemt gelukkig toe. Wij betrekken dan ook veel hout uit de provincie Drenthe, waar de grootste aanplant is. Ook uit omringende landen zoals Duitsland en België komt veel douglas hout.

In de natuur van het nabijgelegen natuurgebied de Biesbosch komt u de Douglasspar niet tegen. Dit unieke deltagebied bestaat de begroeiing overwegend uit rietvelden en Wilgenbossen. Toch is dit natuurgebied vanwege de rijke natuur wel het vermelden waard. De douglasspar komt u wel tegen op de hogere zandgronden in de nabije omgeving van Utrecht. En ook verder naar het oosten in de buurt van Waalwijk treft u de douglasspar in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

Overkapping plaatsen in Gorinchem

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Gorinchem? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Gorinchem wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Gorinchem. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Gorinchem, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Leerdam Overkapping Meerkerk Overkapping Brakel
Overkapping Werkendam Overkapping Sliedrecht Overkapping Beesd
Overkapping Sleeuwijk Overkapping Dordrecht Overkapping Woudrichem

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingplaatsengorinchemshowtuin • Gras en Groen website

Waar bent u naar op zoek?