Natuurlijke tuin

Parkachtige tuin bij vrijstaande woning

Geplaatst: 26/03/2015 Aangepast: 15/12/2023

Het is mooi wonen in Helvoirt. Het dorp kenmerkt zich door de vele riante kavels en dat in een zeer natuurlijke omgeving. Hoe zorg je ervoor dat deze groene omgeving in stand wordt gehouden, maar tegelijkertijd het onderhoud beheersbaar blijft? Gras en Groen Hoveniers legde in het voorjaar van 2017 deze tuin aan waarin enkele bijzondere elementen te zien zijn!

Tuinafscheiding door middel van groenblijvende hagen

Om het straatbeeld en de groene omgeving in stand te houden is ervoor gekozen een tuinafscheiding te vormen van groenblijvende planten. De combinatie van hagen en bosschages zorgt ervoor dat de tuin omgeven is door het groen. De lage taxushagen in de voortuin verdragen zeer strakke snoeivormen terwijl diverse struikachtige planten een parkachtige aanblik verzorgen in de achtertuin.

Ruim terras met keramische tegels

Voor de aanleg van een ruim terras aan de achterzijde van de woning is gekozen voor keramische tegels. Kras vast, geen last van gladheid en eenvoudig te reinigen. Een keramisch terras heeft alle kenmerken waar menig tuinbezitter naar op zoek is. Bovendien geeft een keramisch terras een ontzettend luxueuze uitstraling aan de tuin!

Tuinhuis met ruime opslagmogelijkheden

Met het oog op toekomstige aanpassingen van de woning was men op zoek voor extra opslagruimte voor gereedschappen, fietsen en het tuinmeubilair in de winter. Het tuinhuis biedt hierin uitkomst. Dankzij de zwart geschilderde planken die volgens de potdeksel methode zijn bevestigd gaat het tuinhuis bovendien moeiteloos op in het geheel.

Verhoogde cortenstalen bloembakken

Blikvangers in zowel de voor- als achtertuin zijn gemaakt van cortenstaal. De stalen bloembakken met de kenmerkende roestkleurige oxidatiehuid zijn in de werkplaats bij Gras en Groen vervaardigd. Ze springen in het oog, zijn op veel verschillende manieren aan te kleden en vormen daarmee de gewenste blikvangers die de tuin extra allure geven.

Zet nu een eerste stap richting uw droomtuin!

Wilt u weten wat de hoveniers van Gras en Groen voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuin voor meer inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak bij u thuis. Wij nemen graag de tijd om uw tuinwensen te realiseren.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Soortgelijke projecten

Alle projecten