Landelijke tuin

Vergezichten in landelijke tuin Den Dungen

Geplaatst: 30/10/2018 Aangepast: 15/12/2023

Aan de rand van de bebouwde kom van Den Dungen ligt deze prachtige tuin. Door het gebruik van natuurlijke materialen sluit de tuin op een fraaie wijze aan op het aangrenzende polderlandschap. Lees snel verder hoe en waarmee deze tuin in de juiste sfeer is gebracht.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Oud gebakken bestrating met organische vormen

Steeds vaker keren organische vormen terug in de tuin, een duidelijke trendbreuk met jarenlang uitsluitend rechthoekige vormen en een strak lijnenspel. Zeker in de natuurlijke tuin leveren organische vormen een belangrijke bijdrage.

Met de oud gebakken waaltjes kunnen de organische vormen eenvoudig worden aangelegd. De roodbruine waaltjes accentueren op een opvallende wijze het terras in de tuin.

Cortenstalen kantopsluiting

Zowel in de voortuin als rondom het gazon in de achtertuin is gewerkt met kantopsluiting van cortenstaal. De roestbruine kleur heeft een aardse en daardoor natuurlijke kleur wat perfect aansluit bij de gekozen tuinstijl.

Het cortenstaal is gezet waardoor er aan de bovenzijde een mooie ronding ontstaat. De oxiderende laag aan de buitenzijde van het staal voorkomt dat zuurstof verder het staal kan binnendringen en stopt daarmee de afbraak van het staal.

Open verbinding dankzij schapenhekwerk

Vanuit de woning en de tuin is er een uitzicht waar menigeen jaloers op is. Dankzij het Franse kastanje houten hekwerk heeft men de open verbinding met het polderlandschap weten te behouden. Het schapenhek schermt de tuin af en weet tegelijkertijd ook het landelijke en natuurlijke van de omgeving te versterken.

Zet nu een eerste stap richting uw droomtuin!

Wilt u weten wat de hoveniers van Gras en Groen voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuin voor meer inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak bij u thuis. Wij nemen graag de tijd om uw tuinwensen te realiseren.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Soortgelijke projecten

Alle projecten