Moderne tuin

Hoogwaardige, moderne tuin Tilburg

Geplaatst: 12/12/2018 Aangepast: 15/12/2023

Jaren na de aanleg van de eerste tuin was het volgens de klant uit Tilburg tijd voor een grondige renovatie. Een moderne en hoogwaardige afwerking van de tuin was een belangrijke eis. Daarnaast wilde men het tuinonderhoud graag ook tot een minimum beperken zonder in te leveren op het groen.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Hoogwaardige natuurstenen bestrating

Voor een luxe en moderne uitstraling is er gekozen voor het gebruik van natuursteen bestrating. De fraaie natuurstenen elementen springen dan ook direct in het oog bij het betreden van de tuin. Met traptreden is er verhoogd terras aangelegd waarop een bartafel is gesitueerd.

De borders en het kunstgras gazon zijn volledig ingesloten met opsluitbanden van hetzelfde natuursteen. Er is daardoor een eenheid in de tuin ontstaan waardoor de gehele tuin de moderne aanblik heeft gekregen.

Douglas overkapping voorzien van white wash

Op een fraaie vlonder van bankirai is een tweede terras aangelegd. Op deze plek staat het ontspannen in de tuin centraal. Voorzien van een overkapping en gashaard kan er grote delen van het jaar genoten worden van het buitenleven. De lounge bank met heerlijke kussens zijn ontzettend uitnodigend.

Groene aankleding van de tuin

Voor de groene aanblik van de tuin is er dankbaar gebruik gemaakt van de beplanting die reeds bij de aanleg van de eerste tuin was aangeplant. De combinatie van de groenblijvende afscheiding met klimop en de platanen passen bij de moderne tuinstijl. In de borders is er gekozen voor groenblijvende bodembedekkers. Liriope Muscari en Vinca Minor zijn lieflijke en zeer dankbare planten om ook de onkruiddruk tegen te gaan.

Zet nu een eerste stap richting uw droomtuin!

Wilt u weten wat de hoveniers van Gras en Groen voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuin voor meer inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak bij u thuis. Wij nemen graag de tijd om uw tuinwensen te realiseren.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Soortgelijke projecten

Alle projecten