Zwembad tuin

Moderne tuin met zwembad in Vught

Geplaatst: 17/10/2018 Aangepast: 15/12/2023

Aan de rand van de wijk Villapark in Vught is deze schitterende villa gebouwd. Voor de tuinarchitect van Gras en Groen de uitdaging om een tuin met dezelfde statuur te ontwerpen en ook toe te zien op de aanleg. Grootste uitdaging daarbij was misschien wel de wat ongebruikelijke vorm van de tuin.

Lees meer informatie over dit project onder de foto's.

Weerspiegeling van gevel in border

Aan de voorzijde van de woning is ervoor gekozen om met behulp van borders en half-verhardingen een weerspiegeling te maken van de woning. Raampartijen en de twee hoogtes van de voorgevel zijn als een soort reflectie weergegeven. Daardoor is er een fraaie twee-eenheid ontstaan tussen tuin en woning.

Verbindingen met keramische sierbestrating

De in Italië geproduceerde keramische sierbestrating passen uitstekend bij de statuur en uitstraling van deze villa met bijgebouwen. Dankzij de vakkundige aanleg van één van de specialisten van Gras en Groen is er een fraai lijnen spel ontstaan in de zandkleurige terrassen.

Stijlvolle border en tuinafscheiding

De contrasterende werking van kleuren zien we ook terug in de border met witte Pluimhortensia’s. Dankzij de tuinafscheiding met zwart gespoten potdekselplanken springen de witte bloemen extra in het oog. De horizontale lijnen van de tuinafscheiding benadrukken bovendien de diepte werking van de tuin. De leivormen van de Portugese Laurier dragen eraan bij om dit nog eens extra te accentueren.

Zet nu een eerste stap richting uw droomtuin!

Wilt u weten wat de hoveniers van Gras en Groen voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuin voor meer inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak bij u thuis. Wij nemen graag de tijd om uw tuinwensen te realiseren.

Maak vrijblijvend een afspraak!

Soortgelijke projecten

Alle projecten