Bostuin

Duurzame tuin in Vught

Geplaatst: 11/04/2017 Aangepast: 15/12/2023

Gras en Groen Hoveniers heeft de tuinaanleg bij deze prachtige woning in Vught mogen verzorgen. Het tuinontwerp, dat door een externe partij is gerealiseerd, zorgde voor een mooie uitdaging voor onze hoveniers om mee aan de slag te gaan.

In de werkplaats van Gras en Groen zijn allereerst de bakken en strips van cortenstaal in elkaar gelast. Het cortenstaal dat oxideert en qua kleur prachtig aansluit bij de woning is in de gehele tuin terug te vinden. Als subtiele kantopsluiting, verhoogde rand rondom het gazon en diverse plantenbakken in de tuin.

De combinatie van verharding, half verharding, gazon en bloeiende planten geven de tuin een uiterst vriendelijke en open uitstraling. Mede dankzij de omgeving, maar zeker ook door het ruimtelijke ontwerp, heerst er een enorme rust in de tuin. De tuin maakt daarbij dankbaar gebruik van de mooie bomen en struiken die zich reeds op het perceel en ook aangrenzende tuinen bevinden. 

Naast de blikvangers gevormd met cortenstaal is er het hele jaar door weer iets nieuws te ontdekken in deze tuin. Een grote diversiteit aan tuinplanten met verschillende bloeiperioden zorgen hiervoor. De Salvia stond bij het maken van de foto's al volop in bloei en volgden daarmee de Rhodondendrons, die veelvuldig zijn toegepast, mooi op. Het staal dat het komende jaar een prachtige oranje-bruine roestkleur zal krijgen sluit perfect aan bij de kleur van de bakstenen van de woning. Een zeer bijzonder project dat naar volle tevredenheid is uitgevoerd!

Zet nu een eerste stap richting uw droomtuin!

Wilt u weten wat de hoveniers van Gras en Groen voor u kunnen betekenen? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuin voor meer inspiratie of maak vrijblijvend een afspraak bij u thuis. Wij nemen graag de tijd om uw tuinwensen te realiseren.

Soortgelijke projecten

Alle projecten