Groendaken

Groendak bewoners collectief Orthen - Den Bosch

Geplaatst: 05/08/2021 Aangepast: 01/12/2021

Is het een druppel op de gloeiende plaat of helpen alle kleine beetjes? Het is vandaag 16 juli 2021 en hoewel het hartje zomer is worden de bewoners van Roermond op dit moment geëvacueerd en begint men in Zuid-Limburg met het opnemen van de schade. Zouden groendaken hebben geholpen om deze ramp te voorkomen? Natuurlijk niet, maar dat we op een andere manier om moeten gaan met het opvangen en afvoeren van regenwater is duidelijk. En daarin kunnen groendaken echt wel een steentje bijdragen!

Traditioneel waterbergend sedumdak Orthen te 's-Hertogenbosch

In de Bossche wijk Orthen legden onze hoveniers in de eerste week van juli een aantal groendaken aan. Daken met sedum om iets specifieker te zijn. Deze rostplantjes groeien op een fraai systeem dat bestaat uit een drainerende laag en substraat. Het traditioneel waterbergende sedumdak dat hier is toegepast kan maar liefst 30L regenwater tijdelijk vasthouden per vierkante meter. Dit gegeven kan uitstekend van pas komen als er gigantische regenbuien overtrekken zoals de afgelopen dagen in delen van Duitsland, België en dichter bij huis in Limburg. 

Subsidie voor de aanleg van een groendak

Het waterbergende vermogen van het sedumdak draagt bij om de druk op de riolering te verlichten. Een aanbouw van 35 vierkante meter met een sedumdak kan 1000 liter water bergen. Als je dan boven uit je slaapkamerraam kijkt, de optelsom maakt van alle platte daken die je ziet dan wordt duidelijk dat alle kleine beetjes helpen!

Subsidie groendak gemeente 's-Hertogenbosch

In veel gemeenten en waterschappen is er daarom subsidie voor de aanleg van een groendak. In de gemeente 's-Hertogenbosch is dat niet anders. Doordat de daken voldeden aan de subsidievoorwaarden ontvangen onze klanten € 15,- subsidie per m².

Subsidie groendak Waterschap AA en Maas

In Orthen vormden de bewoners een collectief. Daardoor kwamen zij ook nog eens in aanmerking voor de subsidie bij het waterschap. Deze mag bovenop de subsidie van de gemeente worden gestapeld. De totale kosten voor de aanleg van het groendak werden daardoor bijna gehalveerd!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Of lees eerst meer over groendaken.

Soortgelijke projecten

Alle projecten