Overkapping Waalre

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Waalre laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Waalre geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingwaalre1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Waalre

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Waalre geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingwaalre2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Waalre

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Waalre. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Waalre

De Groote Heide is een aaneenrijging van natuurgebieden, vanaf Aalst tot in België toe.. Douglassparren of soortgenoten in de omgeving van Waalre komt u onder andere tegen in natuurgebied in De Groote Heide.

Zo ligt De Stratumse Heide boven de A2 in Eindhoven. Het gebied bestaat uit een heidegebied en een voormalig stuifzandgebied dat in de jaren 30 is beplant met grove den.

In het zuiden, onder de A2 sluit het gebied aan op De Leenderheide. De Leenderheide wordt vrijwel alle kanten door andere natuurgebieden, waaronder de Aalster Heide omsloten. Het is echter wel vaak afgesneden door autosnelwegen. Voor dieren zijn ecoducten aangelegd. Voor wandelaars en fietsers zijn er drie viaducten. De omliggende plaatsen (Geldrop, Heeze, Leende, Aalst, Eindhoven, Valkenswaard) zijn via doorgaande fietsroutes over De Groote Heide met elkaar verbonden.

Overkapping laten plaatsen in Waalre

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Waalre? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Waalre wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Waalre. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Waalre, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Bergeijk Overkapping Eersel Overkapping Valkenswaard
Overkapping Aalst Overkapping Veldhoven Overkapping Eindhoven
Overkapping Geldrop Overkapping Best Overkapping Budel

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingwaalre3 • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?