Overkapping Vught

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Vught laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Vught geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingvught1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Vught

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Vught geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingvught2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Vught

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Vught. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Vught

De Vughtse Heide is een natuurgebied van ca. 75 hectare groot, liggend in het Noordwesten van Vught. Op dit terrein vindt u ook het Nationaal Monument Kamp Vught, het voormalige woonoord Lunetten, het Geniemuseum en de Penitentiaire Inrichting Vught De Vughtse Heide wordt in het zuiden begrensd door de Loonsebaan en de Boslaan, in het noorden door het Drongelense afwateringskanaal en in het westen door de Lunettenlaan. 

Langs de waterkant van de lunetten groeien diverse soorten gras, als: riet, pijpestrootje en pitrus. Hier groeit ook nog de de kruidig ruikende Gagelstruik. Door de afwisseling van open plekken met dicht struikgewas en oude bomen en de aanwezigheid van water is de Vughtse Heide een ideale plaats voor vogels. U hoort er vele kleine zangvogels als mezen, lijsters, vinken, roodborstjes en winterkoninkjes. Maar ook grotere gaaien, boomklevers, spechten, ijsvogels, gekraagde roodstaarten en wielewalen zoeken beschutting in de Heide.

Overkapping laten plaatsen in Vught

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Vught? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Vught wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Vught. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Vught, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Helvoirt Overkapping Sint-Michielsgestel Overkapping Gemonde
Overkapping Cromvoirt Overkapping Den Dungen Overkapping Haaren
Overkapping Vlijmen Overkapping 's-Hertogenbosch Overkapping Esch

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingvught3 • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?