Overkapping Veldhoven

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Veldhoven laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Veldhoven geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingveldhoven1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Veldhoven

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Veldhoven geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingveldhoven2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Veldhoven

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Veldhoven. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Veldhoven

In voormalig productiebos, Natuurgebied Toterfouten-Half Mijl, worden medio 2018 zo’n 8000 Douglassparren en Corsicaanse dennen gekapt. Tot 15 oktober werd 43 hectare van het bos machinaal uitgedund door er bomen te kappen. De bomen die wel blijven staan, krijgen dan meer ruimte en gaan beter groeien, blijven stabieler, worden dikker en vitaler. Ook worden er open plekken gemaakt om ruimte te creëren voor een nieuw bos.

In de Sprankelse Bossen graasden ooit schapen op de heide tussen Veldhoven en Steensel in voorgaande eeuwen. De mest hielp de boeren van toen om hun akkers te verbeteren Na ontdekking van kunstmest, kon men de heide ontginnen en geschikt maken voor akkerbouw. Stukken heide, die niet werden ontgonnen, raakten al snel weer bebost. In de naam "Heersche Heide" zit dus nog iets van de vergane glorie van de heidevelden. Naast historisch waardevolle elementen, komt u ook een rijke variatie aan naaldhout tegen.

Overkapping laten plaatsen in Veldhoven

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Veldhoven? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Veldhoven wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Veldhoven. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Veldhoven, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Eindhoven Overkapping Best Overkapping Boxtel
Overkapping Valkenswaard Overkapping Waalre Overkapping Aalst
Overkapping Sint-Oedenrode Overkapping Liempde Overkapping Eersel

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingveldhoven3 • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?