Overkapping Valkenswaard

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Valkenswaard laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Valkenswaard geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingvalkenswaard1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Valkenswaard

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Valkenswaard geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingvalkenswaard2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Valkenswaard

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Valkenswaard. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Valkenswaard

De Groote Heide is een aaneenrijging van natuurgebieden, in het noorden beginnend met De Genneper Parken, liggend in het zuidoosten van Eindhoven. Het 6000 ha omvattende gebied strekt zich uit tot ver in België via de Plateaux-Hageven, waarvan een deel nog op Valkenswaards grondgebied ligt. Douglassparren of soortgenoten in de omgeving van Valkenswaard komt u tegen in veel natuurgebieden van De Groote Heide.

Zo is het Natuurgebied Malpie een deel van een veel groter heidegebied van gemeente Valkenswaard. De ongekende schoonheid van het gebied zorgde ervoor dat Valkenswaard in 2016 "Wandelgemeente van het Jaar" werd. Het herbergt de Malpiebergse Heide, liggend in de 400 ha van de Malpiebossen en de 217 ha grote Malpiebeemden. Veel van de omliggende plaatsen (Geldrop, Heeze, Leende, Aalst, Eindhoven) zijn via mooie fietsroutes over De Groote Heide met elkaar verbonden.

Overkapping laten plaatsen in Valkenswaard

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Valkenswaard? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Valkenswaard wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Valkenswaard. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Valkenswaard, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Bergeijk Overkapping Eersel Overkapping Waalre
Overkapping Aalst Overkapping Veldhoven Overkapping Eindhoven
Overkapping Geldrop Overkapping Best Overkapping Budel

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingvalkenswaard3 • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?