Overkapping Sint-Michielsgestel

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Sint-Michielsgestel laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Sint-Michielsgestel geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingsintmichielsgestel1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Sint-Michielsgestel

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Sint-Michielsgestel geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingsintmichielsgestel2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Sint-Michielsgestel

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Sint-Michielsgestel. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Sint-Michielsgestel

Noordelijk van de weg naar Vught en aan de overkant van de Dommel, tegen het gehuchtje Halder, vindt u het natuurgebied Haanwijk. De ingang ligt naast kasteel Nieuw Herlaer in het beekdal van de Dommel en de Essche Stroom. In dit brede maar ondiepe beekdal liepen ooit kronkelende riviertjes, met opmerkelijke natuurlijke hoogteverschillen, ontstaan door windafzettingen en overstromingen.

Zegenwerp is een landgoed tussen Esscheweg en rivier de Dommel, met een gevarieerd bestand aan naald-, loof- en broekbos en een arboretum met verschillende boomsoorten, ondermeer 32 meter hoge Sequoia’s oftewel mammoetbomen, soortgenoten van de Douglasspar. Zegenwerp ligt op dezelfde dekzandrug als het op Boxtels gebied gelegen Venrode en het Essche Eikenhorst. Oorspronkelijk was het bezet met heide en stuifzand. Het kent veel natuurlijke hoogteverschillen en zelfs vennen in lagere delen.

Overkapping laten plaatsen in Sint-Michielsgestel

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Sint-Michielsgestel? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Sint-Michielsgestel wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Sint-Michielsgestel. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Sint-Michielsgestel, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Son Overkapping Sint-Oedenrode Overkapping Oirschot
Overkapping Eindhoven Overkapping Boxtel Overkapping Gemonde
Overkapping Schijndel Overkapping Liempde Overkapping Vught

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingsintmichielsgestel3 • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?