Overkapping Schijndel

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Schijndel laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Schijndel geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingschijndel1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Schijndel

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Schijndel geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingschijndel2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Schijndel

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Schijndel. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Schijndel

Schijndel ligt in Het Groene Woud en heeft de echte natuurliefhebbers veel te bieden. Met het 'Hart van Het Groene Woud' wordt het gebied bedoeld binnen de stedendriehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Hier liggen niet alleen onvervalste natuurgebieden - zoals bossen, heiden en vennen - maar vooral ook veel kleinschalig cultuurland, met rijen populieren op de perceelscheidingen.

Zo omvat De Geelders een natuurgebied met bos, weiland en enkele kleine heideveldjes tussen Boxtel en Schijndel en is het, samen met de aangrenzende Margraff Bossen, een belangrijke schakel in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het werd gebruikt voor de productie van hakhout en voor de winning van eikenschors ten behoeve van de leerlooierij.

Overkapping laten plaatsen in Schijndel

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Schijndel? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Schijndel wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Schijndel. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Schijndel, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Gemonde Overkapping Den Dungen Overkapping Middelrode
Overkapping Sint-Michielsgestel Overkapping Heeswijk Dinther Overkapping Berlicum
Overkapping Maaskantje Overkapping Veghel Overkapping Eerde

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingschijndel3 • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?