Overkapping Nuenen

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Nuenen laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Nuenen geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappingnuenen1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Nuenen

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Nuenen geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappingnuenen2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Nuenen

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Nuenen. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in de omgeving van Nuenen

De Groote Heide is een aaneenrijging van natuurgebieden ten zuidoosten van Nuenen, in het noorden beginnnend met De Genneper Parken, liggend in de stad. Aan de zuidkant van Nuenen vindt u tussen de Wijk Gestel en de plaatsen Aalst en Waalre Het Dommeldal. De rivier De Dommel stroomt vanaf het Belgische Helchteren tot in ‘s-Hertogenbosch en kent in meerdere plaatsen een natuurreservaat, net zoals hier. Douglassparren of soortgenoten in de omgeving van Nuenen komt u onder andere tegen in overige natuurgebieden in De Groote Heide.

Zo ligt De Stratumse Heide ook nog boven de A2. Het gebied bestaat uit een heidegebied en een voormalig stuifzandgebied dat in de jaren 30 is beplant met grove den. Een groot gedeelte is spontaan met vliegdennen is dichtgegroeid. De paadjes zijn daar heel kronkelig en er is veel afwisseling tussen bos en heide. Het gebied wordt begraasd door Schotse hooglanders.

Overkapping laten plaatsen in Nuenen

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Nuenen? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Nuenen wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Nuenen. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Nuenen, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Veldhoven Overkapping Waalre Overkapping Aalst
Overkapping Geldrop Overkapping Eindhoven Overkapping Best
Overkapping Oirschot Overkapping Mierlo Overkapping Valkenswaard

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingplaatsennuenenshowtuin • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?