Overkapping Helvoirt

Geniet met uw eigen overkapping 4 seizoenen lang van het buitenleven.  Wilt u een houten terrasoverkapping in Helvoirt laten plaatsen? Gras en Groen zorgt voor maatwerk.

Wij ontwerpen, adviseren en plaatsen uw overkapping in Helvoirt geheel naar uw wensen. Bekijk de mogelijkheden in onze showtuin!

  • Houten overkappingen op maat ontworpen
  • Montage door onze eigen timmermannen
  • Ook alle bijkomende werkzaamheden in één beheer

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkappinghelvoirt1 • Gras en Groen website

Houten overkapping Helvoirt

Een houten terrasoverkapping en/of tuinhuis in Helvoirt geeft meerwaarde aan uw huis. Naast de financiële opbrengst, ervaart u de relaxte beleving omdat u vaker en langer buiten bent. Wilt u ook gezellig buiten borrelen, barbecueën of in de frisse lucht een boek lezen?

Voordelen van een overkapping van Gras en Groen

  • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
  • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
  • Showtuin met praktijk voorbeelden  
  • Uitstekende refenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!
Overkappinghelvoirt2 • Gras en Groen website

Douglas overkapping Helvoirt

Douglas- of larikshout is niet meer weg te denken uit tuinen in Helvoirt. Gras en Groen gebruikt voor de overkappingen PEFC en FSC gecertificeerd douglashout. Positieve eigenschappen van dit hout zijn:

  • Rechte groei met weinig knoesten
  • Hoog gehalte aan hard kernhout
  • Meest duurzame houtsoort voor overkappingen

Douglas hout heeft een duurzaam karakater. Het kan onbehandeld blijven wat de ecologisch footprint beperkt. Daarnaast is het voor een deel afkomstig uit Nederlandse productiebossen. Daarvoor geldt een herplant verplichting. Bovendien wordt de uitstoot van Co2 beperkt vanwege het geringe transport.

Douglas hout in Helvoirt en omgeving

Het 3500 hectare grote gebied is sinds 2002 als Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bestempeld. Een groot oostelijk deel ligt op Helvoirts grondgebied. Het park is grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar omvat ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij. Het 30 km² grote stuifzandgebied wordt ook wel de "Brabantse Sahara" genoemd.

Het is momenteel een behoorlijk afwisselend landschap. U vindt er naald- en loofbossen, zandvlaktes en tot vierentwintig meter hoge duinen. Aan de randen liggen waterpartijen, weilanden en in het deelgebied De Brand, dat ontstond doordat het levend stuifzand het riviertje de Zandleij dichtte, vormde zich een veenmoeras, dat nog steeds een nat gebied is.

Overkapping laten plaatsen in Helvoirt

Wilt u een overkapping laten plaatsen in Helvoirt? Gras en Groen kan de complete montage van de overkapping voor u verzorgen. Doorgaans doorlopen wij daarbij een vast traject. Na een eerste vrijblijvende afspraak in de showtuin bij Gras en Groen of bij u thuis in Helvoirt wordt er een ontwerp gemaakt. Dit presenteren wij aan u en bespreken ook de bijbehorende offerte. Nadat het ontwerp is geperfectioneerd en wij uw akkoord hebben plannen wij de opdracht.

Bij de uitvoering worden de poeren en banden geplaatst door onze stratenmakers van het hoveniersbedrijf. De timmermannen gebruiken dit als fundering van de houten overkapping die wij plaatsen bij u in Helvoirt. In enkele dagen plaatsen zij de overkapping en als laatste zorgen wij dat ook de dakbedekking wordt aangebracht. Uiteraard plaatsen wij de overkappingen niet alleen in Helvoirt, maar ook in aangrenzende steden en dorpen!

Overkapping Vught Overkapping Sint-Michielsgestel Overkapping Berkel-Enschot
Overkapping Drunen Overkapping Boxtel Overkapping Tilburg
Overkapping Udenhout Overkapping Haaren Overkapping Waalwijk

Overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden!

Lees meer over de showtuin

Overkappingplaatsenhelvoirtshowtuin • Gras en Groen website

Wat kunnen wij voor u betekenen?