Trends

Schuttingen trends

Geplaatst: 22/03/2018 Aangepast: 21/12/2021

Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen? Dan bent u vast benieuwd welke schuttingen de trend zijn voor 2022. Zo weet u zeker dat u een schutting laat plaatsen die past bij uw tuin en qua uitstraling jarenlang past bij uw woning. Lees hier welke trends er zijn op het gebied van schuttingen.

Duurzame tuinafscheidingen

Ook in 2021 blijft duurzaam terugkomen op alle gebieden van tuinaanleg, tuinieren en dus ook schuttingen. Een minimale belasting voor het milieu en een lange levensduur. Deze combinatie zien wij sterk terug in het aanbod van leveranciers.

Hout beton schuttingen

Schuttingen die geplaatst worden met palen van hout krijgen vroeg of laat last van houtrot. Als oplossing hiervoor is de hout beton schutting ontstaan. Bij dit type schutting zijn de kwetsbare delen vervangen door beton. Inmiddels wordt het al jarenlang toegepast. Ook in 2022 zal de populariteit van de hout beton schutting niet zomaar afnemen en zien we die veelvuldig terugkomen.

Hardhouten tuinschermen

Als er gekeken wordt naar een lange levensduur dan kan er geen enkele houtsoort op tegen hardhout. Ja het wordt geïmporteerd uit Indonesië, maar daar staat tegenover dat dit hout niet geimpregneerd hoeft te worden. Hardhouten tuinschermen gaan ruim 10 jaar langer mee dan de variant van grenen of vurenhout.

Douglas tuinschermen

Het meest duurzame hout voor toepassing in de tuin is douglas hout. Dit is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Nederland. Dankzij de aanwezigheid van veel natuurlijke harsen in dit type hout kan het onbehandeld in de tuin geplaatst worden. Dit duurzame karakter van het hout gecombineerd met de warme, natuurlijke kleur maakt het tot een geliefd product.

Tuinafscheiding met ruimte voor groen

Steeds meer raken u en ik er van doordacht dat de natuur dicht bij huis een belangrijke rol speelt in het woongenot. Een groene omgeving maakt u gelukkiger, dit is door onderzoek uitgewezen. Hoe ziet u dit terug als trend voor uw tuinafscheiding?

  • Meterslange, hout beton schuttingen worden onderbroken met trellis schermen
  • Schutting afwisselen met hagen en hekwerken
  • Er worden half open verbindingen gevormd met de omgeving
  • Met gaaselementen kunnen klimplanten uw schutting groen aankleden

Groeiende vraag naar rabat schuttingen

In 2021 introduceerde wij de rabat schutting nieuw in ons assortiment. De voorgaande perioden kregen wij steeds vaker vragen naar dit product. Reden genoeg om hier een passend aanbod bij de creeëren. Inmiddels bieden wij de keuze uit negen verschilende rabat schuttingen. Er kan een combinatie gemaakt worden tussen verschillende houtsoorten en designs. Denk daarbij aan Deens, Zweeds en dubbel rhombus rabat delen uitgevoerd met veelal verduurzaamd hout. 

Rabat schutting laten plaatsen? Vraag vrijblijvende offerte aan!

Of lees eerst meer informatie over rabat schuttingen.

Soortgelijke inspiraties

Alle inspiraties