Houten overkapping

De houten overkapping is een zeer geliefd onderdeel van de tuin. Zorgeloos buiten zitten en optimaal genieten van het buitenleven liggen hieraan ten grondslag. Want wat is er nou fijner dan in elk jaargetijde heerlijk buiten onder uw eigen terrasoverkapping te genieten van het zonnetje?

Benieuwd welke houten overkapping wij voor u kunnen realiseren? Kijk dan ook eens bij onze afgeronde projecten!

Voordelen van een houten terrasoverkapping

 • Een tuinfeest of BBQ laat zich gemakkelijker regisseren
 • Met een terrasheater is het buiten lang aangenaam
 • Schaduwrijke plek op een zomerse dag
 • Tuinmeubilair staat droog en beschermd
 • Droogplaats voor haardhout in de winter
 • Een houten overkapping voegt waarde toe aan uw woning!

Maatwerk houten overkappingen

Gras en Groen heeft een bouwkundig tekenaar in dienst die uw houten overkapping volledig op maat kan ontwerpen. Daarbij gaan wij graag de uitdaging aan, ook als u zelf een schitterend voorbeeld aanlevert.
Wij kunnen voor u verschillende terrasoverkappingen van hout volledig op maat voor u ontwerpen en plaatsen:

 • Terrasoverkapping met plat dak, schuur of puntdak
 • Kapschuur
 • Veranda of houten overkapping aan huis

Vraag vrijblijvende offerte aan!

Houtenoverkapping1 • Gras en Groen website

Houten overkappingen voor uw terras

Een veranda plaatst men altijd direct aan de woning; voor alle andere varianten van een overkapping ligt de locatie minder voor de hand. Uitgangpunt is het antwoord op de vraag: "Wat is de ideale plaats voor een houten overkapping?" Dat is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Zon en wind spelen hierin een belangrijke rol. Een gunstige ligging van de tuin is dus van groot belang.

Gelukkig kan een houten terrasoverkapping prima een opzichzelfstaand element zijn in de tuin. Om fijn buiten te zitten, is een aangename temperatuur van groot belang. Met een terrasheater kunt u deze ook buiten de zomer om bereiken. Alleen mag de wind dan geen vrij spel hebben. Door twee of meer zijden dicht te timmeren kan warmte eenvoudig vast worden gehouden wat het buiten zitten vele malen aangenamer maakt!

Houten overkapping laten plaatsen

Gras en Groen heeft alle kwaliteiten in huis om uw douglas tuinoverkapping op perfecte wijze te plaatsen. Dat begint vooraf met een passend advies en het calculeren van de benodigde materialen. Later houden wij tijdens het plaatsen van de overkapping rekening met het volgende:

 • Staanders komen waterpas te staan
 • Staanders worden op poeren gezet
 • Het hout wordt zoveel mogelijk blind geschroefd
 • Dakbedekking zorgt voor een waterdichte constructie
 • Het gebruikte hout hangt vrij van de grond om houtrot te voorkomen
Houtenoverkapping2 • Gras en Groen website

Kom in contact of bezoek de showtuin

Wilt u uitsluitend een houten overkapping laten plaatsen of de complete tuin laten aanleggen? Bij Gras en Groen is uw tuin in goede handen!

Via het contactformulier komen wij graag met u in contact. U kunt ook op een zeer vrijblijvende manier kennis maken met Gras en Groen door een bezoek te brengen aan de showtuin. In modeltuinen zijn diverse opstellingen gemaakt met douglas houten overkappingen. U kunt daar een zeer goed beeld krijgen bij de mogelijkheden die wij u te bieden hebben.

Openingstijden showtuin Gras en Groen      
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Op afspraak    

Maak een afspraak met Gras en Groen!

Of lees eerst meer over de Gras en Groen Showtuin

Houten overkappingen te zien in de showtuin!

Houten overkapping met plat dak

Net als een tuinhuis met een plat dak is ook een overkapping met een plat dak de goedkoopste uitvoering. Dat het een budgetkeuze kan zijn, zegt helemaal niets over het uiterlijk van dit type overkapping. De douglas overkapping met een plat dak is momenteel de favoriet van Gras en Groen!

Houten overkapping met puntdak

Wilt u een luxe overkapping? Kies dan voor de variant met een puntdak. Dankzij de vorm van het dak krijgt de overkapping een zeer fraaie afwerking. U kunt kiezen voor een uitvoering met een zadeldaklessenaarsdak of een piramidedak.

Houtenoverkapping3 • Gras en Groen website

Houten terrasoverkapping met schuur

Met grote regelmaat ontvangen wij vragen van klanten om onder de overkapping ook ruimte te reserveren voor extra opbergruimte. Met name bij nieuwbouwwoningen is hieraan een groot tekort. 

Houten overkappingen met een schuur lenen zich perfect voor het creeëren van deze opbergruimte. Met een extra wand, staander, kozijn en deur is een passende oplossing altijd binnen handbereik.

Kapschuur

Wilt u een overkapping met een zeer landelijke uitstraling? Dan valt de keuze al snel op de kapschuur. Deze trendy overkapping zorgt dankzij de hoge nok voor een zeer ruimtelijk gevoel. Door het douglashout krijgt de kapschuur overkapping bovendien een zeer warme uitstraling.

Veranda of houten overkapping aan huis

Als laatste de veranda: wie kent deze houten overkapping variant niet? Direct aan de achtergevel van de woning een overdekte plek om te zitten. Ontzettend praktisch en relatief eenvoudig te creëren. Let wel op dat de veranda niet teveel licht blokkeert dat normaal bij de woning naar binnen schijnt.

Het voorkomen van lichtverlies in de woning kan prima ondervangen worden door het inpassen van een lichtstraat. Dit kan hoogwaardig met een glazenplaat en afwerking met lood, maar er zijn ook prefab oplossingen. Beide zorgen gegarandeerd dat het niet onnodig donker wordt in de woning.

Deze lichtstraat is overigens ook mogelijk in elke houten overkapping die een platdak heeft. Bespreek uw wensen en wij zorgen ervoor dat deze worden verwezenlijkt!