Glazen schuifwand overkapping

Glazen schuifwanden zijn een perfecte toevoeging aan uw overkapping. Dankzij een glazen schuifwand behoudt u licht en ruimte, maar krijgt u tegelijkertijd ook veel comfort. Onder een overkapping met glazen schuifwand is een kleine warmtebron voldoende om het hele jaar buiten te genieten!

Gras en Groen levert en plaatst glazen schuifdeuren voor overkappingen of veranda’s. Ook als deze al enkele jaren staan. In de meeste houten overkappingen of veranda’s is een glazen schuifwand eenvoudig in te passen.

Glazen schuifwand laten monteren

De glaswand voor uw overkapping wordt op maat samengesteld en vakkundig voor u gemonteerd. Bij het plaatsen van glazen schuifwanden verzorgen wij de volgende werkzaamheden.

 • Inmeten bij u thuis op locatie
 • Advies over kleur en afmetingen
 • Montage van profielen en geleiderails
 • Afhangen van de glazen schuifwanden

Glazen schuifwand met veiligheidsglas

De glazen schuifwand voor een overkapping of veranda wordt gevormd van 10 mm dik veiligheidsglas. Dit is transparant en zorgt voor een optimale lichtinval, maar biedt u dus ook de gewenste veiligheid. Deze glazen deur overkapping voor buiten is dankzij het veiligheidsglas en de dikte van 10 mm erg sterk. Vanwege het gewicht dat dit met zich meebrengt is er wel een sterke fundering nodig van sierbestrating.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Glazenschuifwand5 • Gras en Groen website

Glazen schuifwand voor veranda op maat

Een schuifwand van glas kunnen wij plaatsen in een hoogte variërend tussen de 200 en 240 cm. Deze hoogtes lopen op per 5 cm wat ontzettend veel vrijheid en mogelijkheden heeft. Hetzelfde geldt voor de breedtematen van de glazen schuifdeuren voor buiten. Ook deze zijn leverbaar in verschillende afmetingen van 75 tot 100 cm.

Deze glazen schuifwanden lopen in een 3-, 4-, 5- of 6-railsysteem. Dit biedt ons de mogelijkheid om glaswanden te plaatsen tot 6 meter breed. Ziet u deze glazen schuifwanden al voor zich in uw houten overkapping?

Glazenschuifwand1 • Gras en Groen website

Aluminium profielen en handgrepen

De glazen schuifwanden worden binnen een frame van aluminium profielen afgehangen. De onderrails is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is tevens voorzien van afwatering.

De profielen aan de bovenzijde, zijkant en ook de handgrepen worden gepoedercoat. Dit geeft een chique uiterlijk en beschermt het aluminium tegen weersinvloeden. Wij bieden u de keuze uit een drietal standaard RAL kleuren:

 • 7016 - Antraciet grijs
 • 9001 - Créme wit
 • 9005 - Git zwart (Standaard)
Glazenschuifwand2 • Gras en Groen website

Prijzen glazen schuifdeuren incl. montage

Breedte  Aantal schuifwanden Rail systeem Helder glas incl. montage
250 tot 300 cm 3 3-rails systeem € 1500,-
300 tot 400 cm 4 4-rails systeem € 1900,-
400 tot 500 cm 5 5-rails systeem € 2300,-
500 tot 600 cm 6 6-rails systeem € 2700,-

Bovenstaande prijzen zijn inclusief 21% btw en montage bij u thuis. Deze tarieven gelden voor:

 • Glazen schuifwanden variërend in een hoogte van 200 tot 240 cm
 • Montage bij een maximaal hoogte verschil van 18 mm*
 • Helder glas met een dikte van 10 mm
 • Afwerking in één van de drie RAL-kleuren naar keuze.

(* Zit er een grotere afwijking dan de gestelde 18 mm? Dan kunnen wij aanpassingen doen aan bestrating of de houten constructie.)

Ontvang vrijblijvend een offerte

Kunt u niet wachten totdat u heerlijk behaaglijk kunt genieten onder uw overkapping?
Wij kunnen de montage van uw glazen schuifwand binnen 4 weken verzorgen. Zet nu de eerste stap! 

Vraag vrijblijvende offerte aan!

Houten overkapping met glazen schuifdeuren

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het plaatsen van een houten overkapping met glazen schuifdeuren? Gras en Groen kan ook het op maat ontwerpen en plaatsen van uw houten overkapping verzorgen. Wij bieden maatwerk op dit gebied en begeleiden u als klant zodat uw overkapping volledig aan uw wensen tegemoet komt.

Wij komen bij u thuis om de situatie in te meten en uw wensen te bespreken. Bijkomende werkzaamheden zoals bestraten en elektra aansluiten kunnen onze hoveniers voor u verzorgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Breng dan eens een bezoek aan de showtuin of lees eerst meer over houten overkappingen.

Glazenschuifwand4 • Gras en Groen website