Overkapping

Uw overkapping wordt door Gras en Groen volledig op maat ontworpen. Bent u tevreden met het ontwerp? Dan komen wij ook uw overkapping plaatsen!

 

Specialist voor uw maatwerk overkapping!

Gras en Groen uit Den Bosch heeft zich als hoveniersbedrijf gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een op maat ontworpen overkapping. Dankzij de kennis en ervaring vanuit het hoveniersvak weten wij al uw tuinwensen te vervullen. Van het allereerste advies tot een uitvoerbaar ontwerp en het plaatsen van de overkapping in uw tuin. Onze hoveniers nemen u ook alle tuinwerkzaamheden, zoals (her)bestraten en de aanleg van elektra, uit handen.

Voordelen van een overkapping

  • Maak optimaal gebruik van het tuinseizoen;
  • Geniet op een sfeervolle plek van uw tuin;
  • Zorg voor comfort en luxe in uw tuin;
  • Een fraaie overkapping is een echte eye-catcher;
  • Een overkapping met schuur of berging biedt u extra opbergruimte.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Houten overkappingen Gras & Groen

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies

Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan houten terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden of bekijk alvast de foto's van onze showtuin met overkapping in Den Bosch!

Overkapping showtuin • Gras en Groen website

Overkappingen te zien in de showtuin!

Terrasoverkapping of tuinkamer afsluiten

Maak uw tuin tot een verlengstuk van uw woonkamer

Is het uw wens om een overkapping te plaatsen direct tegen uw woning? Hiervoor is de terrasoverkapping ideaal. Dankzij een lichtstraat of lichtkoepel behoudt u de lichtinval in uw woning. Bovendien maakt u met dichte wanden en een glazen schuifwand uw terrasoverkapping op een eenvoudige wijze een comfortabele tuinkamer. Op die manier wordt uw tuin met een overkapping pas echt een verlengstuk van uw woonkamer!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Overkapping met glazen schuifwanden • Gras en Groen website

Advies en ontwerp voor uw overkapping

Het hele jaar genieten van het buitenleven? Of te weinig opbergruimte in uw huis? Met onze maatwerk overkappingen voorzien wij in uw behoeften. Vaak zijn standaard overkappingen net niet wat u zoekt. Daarom ontwerpen en plaatsen wij de overkapping volledig afgestemd op uw wensen.

U start bij ons altijd met een adviesgesprek. U brengt daarvoor een bezoek aan de showtuin of wij komen geheel vrijblijvend bij u thuis. Nadat al uw wensen en eisen duidelijk zijn, krijgt u een ontwerp op maat. Dit wordt door onze bouwtechnisch tekenaar volledig toegespitst op de situatie in uw tuin.

Maak een afspraak met onze ontwerper!

Overkapping ontwerp • Gras en Groen website

Meerwaarde van een overkapping

Het buitenleven speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Daardoor zijn we de tuin ook steeds meer gaan waarderen. Het is echt dé plek geworden om te ontspannen en samen te komen met het gezin, familie en vrienden.

Op warme, maar ook juist regenachtige dagen en tot lang nadat de zon is ondergegaan. De gezelligheid met elkaar en het stoken van een vuurtje in de buitenhaard: we hechten er met z’n allen steeds meer waarde aan.

Een overkapping is daarbij onmisbaar, maar ook de extra opbergruimte is veelal mooi meegenomen. De beperkte opslagruimte in uw woning of schuur staat toch al zo snel vol. En om fietsen en tuinmeubilair het hele jaar door buiten te laten staan is eigenlijk ook niet echt een optie.

Overkapping inrichting • Gras en Groen website

Overkapping plaatsen

Gras en Groen verzorgd de complete plaatsing van overkapping, veranda of tuinhuis. Wij hebben daarvoor ervaren timmermannen in dienst die de montage tot in de puntjes verzorgen.

De overkapping of het tuinhuis wordt door Gras en Groen volledig op maat gebouwd. Daarnaast kunnen wij met ons hoveniersbedrijf ook de tuin rondom uw nieuwe overkapping of tuinhuis opknappen. Zo geniet u volledig van uw tuin nadat wij klaar zijn!

De montageservice van Gras en Groen kent een regionale dekking. Wij zijn onder meer werkzaam in Den BoschRosmalenVughtTilburg en Breda.

Overkapping met poeren en sierbestrating

Bij een nieuwe overkapping komen vaak meer werkzaamheden kijken dan uitsluitend het plaatsen van de overkapping. De palen worden op betonnen of natuurstenen poeren geplaatst en onder de overkapping is een terras met fraaie sierbestrating gewenst.

Gras en Groen onderscheidt zich door al deze diensten vanuit één bedrijf te verzorgen. Wij hebben vakkundige hoveniers in dienst die de werkzaamheden voor de timmermannen voorbereiden. Zij voeren het grondwerk uit, stellen de poeren en banden en leggen de tegels of klinkers van uw keuze. Wij stemmen de werkzaamheden op elkaar af waardoor u snel kunt genieten van uw nieuwe overkapping!

Overkapping10 • Gras en Groen website

Tuin overkapping volledig naar wens

Een overkapping in de tuin is bedoeld om u te laten genieten van het buiten zijn. Iedereen beleefd dat op zijn of haar eigen wijze. Dankzij de mogelijkheden die wij hebben zijn wij in staat om aan al uw wensen tegemoet te komen. Een overkapping maken wij echt volledig naar uw wens.

Tijdens de kennismaking helpt onze adviseur en ontwerper om al deze wensen op papier te krijgen. Wij denken met u mee en zorgen ervoor dat uw overkapping op de juiste plek komt te staan en dat waardevolle toevoegingen zoals een buitenkeuken, tuinhaard en privacy niet ontbreken.

Voorzieningen in uw overkapping zoals elektra, internet toegang en leidingwater nemen wij indien gewenst voor onze rekening. Zo heeft u geen zorgen omtrent de afstemming met meerdere partijen.

Overkapping6 • Gras en Groen website

Overkapping met dak en hemelwaterafvoer

Bij het plaatsen van een overkapping is de afwerking van het dak en de hemelwaterafvoer een belangrijk onderdeel. Gras en Groen maakt uw overkapping waterdicht en werkt uw dak op een fraaie wijze af. Dit kan zijn middels een kunststof daktrim in een kleur naar keuze.

Kiest u voor een hoogwaardige afwerking van uw overkapping? Dan is een zinken kraal erg fraai en ook de hemelwaterafvoer kan in hetzelfde materiaal worden uitgevoerd. Wij zorgen indien gewenst voor:

  • Dakbedekking met bijpassende daktrim
  • Luxe uitvoering met zink
  • Aansluiting op de riolering
Overkapping8 • Gras en Groen website

Overkapping met lichtstraat

Onder een overkapping kan het, zeker als deze wat dieper is, behoorlijk donker zijn. Zeker bij een overkapping aan huis is dit vervelend. Het daglicht wordt dan onttrokken aan de woning. Met een lichtstraat of lichtkoepel in de overkapping kunt u dit voorkomen.

Gras en Groen kan een lichtstraat of lichtkoepel inbouwen in uw overkapping. Prefab lichtstraten zijn budgetvriendelijk een eenvoudig in te passen zonder het risico op lekkages. Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis informeren wij u graag over de mogelijkheden!

Overkapping9 • Gras en Groen website

Duurzame overkapping mogelijkheden

Zijn er ook duurzame keuzes te maken bij uw overkapping in de tuin? Ja zeker! Het veel gebruikte douglas is een erg duurzaam materiaal voor uw overkapping. Dankzij natuurlijke harsen hoeft dit niet behandeld te worden om er jarenlang plezier van te hebben. 

Het ontkoppelen van het hemelwater is een ander belangrijk punt. Door regenwater te laten infiltreren in de bodem komt dit ten goede aan het grondwater. Bovendien verlicht het de druk op de riolering tijdens tropische regenbuien in de zomer.

De meest duurzame keuze voor uw overkapping is wellicht het groendak. Dit verlicht ook de druk op het riool, maar zorgt ook voor meer biodiversiteit. Daarnaast ziet het er ook erg fraai uit en heeft dus ook een esthetische waarde!

Overkapping7 • Gras en Groen website

Overkapping kopen en laten plaatsen

Een overkapping is dus absoluut een aanwinst voor uw tuin, maar zo ver was u waarschijnlijk al. Grote kans dat u dus een overkapping wilt laten ontwerpen, kopen en vervolgens wilt laten plaatsen in uw tuin. Dan is het wellicht wel prettig om te weten hoe wij bij Gras en Groen vorm geven aan deze stappen om deze overkapping te realiseren in uw tuin.

Overkapping ontwerp en offerte

Wij komen graag met u in contact op uw wensen te bespreken. Zoals bekend zijn wij hierin en flexibel en kunnen wij al uw wensen realiseren. U kunt op twee manieren een eerste stap zetten. U neemt eerst ontspannen een kijkje in onze showtuin met overkappingen in Den Bosch of u maakt al direct een afspraak bij u thuis.

Om een ontwerp en een offerte op te kunnen stellen voor uw overkapping is een bezoek aan uw tuin noodzakelijk. Wij nemen daar de werkzaamheden op en laten ons op basis van uw woning, tuin en uw wensen inspireren tot een uniek ontwerp. Aan dit ontwerp is een vrijblijvende offerte gekoppeld welke wij vervolgens aan u presenteren. Vaak is dit ontwerp een goede basis om te perfectioneren totdat het volledig aan uw wensen tegemoet komt.

Planning en overkapping laten plaatsen bij u thuis

Nadat u akkoord bent gegaan met het ontwerp en de bijbehorende offerte zetten we een volgende stap. Wij plannen de werkzaamheden samen met u in. We leggen de datum vast, zorgen dat de materialen worden ingekocht en voor u het weet is het zo ver: Wij komen uw overkapping plaatsen in uw tuin. Binnen enkele dagen wordt uw overkapping geplaatst en perfect afgewerkt. Gras en Groen zorgt daarbij voor een goede afstemming tussen de teams van Gras en Groen die zorgen voor het straatwerk, de montage van de overkapping en de aanleg van elektra, water en dakafwerking. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en ontvangt u graag een offerte voor het plaatsen van uw terrasoverkapping? Maak dan nu een afspraak en laat u verrassen door de mogelijkheden!

Maak vrijblijvend een afspraak!