Specialist voor uw overkapping op maat!

Niks is zo fijn als een heerlijke achtertuin. Een eigen plek om in de buitenlucht te ontspannen, tuinieren en te genieten van het buitenleven. Misschien woont u al langer op een plek of bent u net verhuist. Dan is het de hoogste tijd om meer uit uw tuin te halen. Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van een overkapping. De perfecte manier om het hele jaar door te genieten van uw tuin.

Gras en Groen specialiseert zich als hoveniersbedrijf in het ontwerpen, leveren en plaatsen van maatwerk overkappingen. Onze bouwtechnische tekenaars en timmermannen staan voor u klaar om uw wensen te realiseren. Wij zijn pas tevreden als u dat bent.

 

Waarom kiezen voor een overkapping van Gras en Groen?

 • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
 • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
 • Showtuin met praktijk voorbeelden
 • Uitstekende referenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 800+ Google reviews!

Offerte aanvragen Afspraak maken

Welke overkapping past bij u?

Een maatwerk terrasoverkapping

Maak uw tuin klaar voor het aankomende seizoen. Een tuin voorzien van alle gemakken en een plek waar u echt tot rust kunt komen. Een terrasoverkapping mag hierbij niet ontbreken. Zeker met het wisselvallige Nederlandse weer. Een overkapping geeft u een koel plekje tijdens de warme zomerdagen. Bij regen neemt u heerlijk beschut plaats en luistert u naar het rustgevende getik van de druppels op het dak. Gras & Groen adviseert bij het ontwerp van uw droom overkapping.

 • Wij adviseren u over de beste afmetingen voor uw tuin.
 • Optimaliseer het lichtinval met een ingebouwde lichtstraat.
 • De juiste dakbedekking zorgt voor een goede afvoer van regenwater.
 • Optimaliseer het comfort door de plaatsing van glazen schuifwanden.
 • Montage op poeren en sierbestrating.

Lees meer over overkapping laten plaatsen

Google
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
UITSTEKEND Gebaseerd op 836 reviews.

Kies uw dakbedekking en hemelwaterafvoer

Bij het plaatsen van een overkapping is de afwerking van het dak en de hemelwaterafvoer een belangrijk onderdeel. Gras en Groen maakt het dak waterdicht en werkt de hemelwaterafvoer op een fraaie wijze af. Dit kan zijn middels een kunststof daktrim in een kleur naar keuze.

Kiest u voor een hoogwaardige afwerking van uw overkapping? Dan is een zinken kraal erg fraai en ook de hemelwaterafvoer kan in hetzelfde materiaal worden uitgevoerd. Wij zorgen indien gewenst voor:

 • Dakbedekking met bijpassende daktrim
 • Dakpannen voor een kapschuur model
 • Aansluiting op de riolering of middels infiltratiekratten
Overkapping8 • Gras en Groen website

Overkapping met ingebouwde lichtstraat

Onder een overkapping kan het, zeker als deze wat dieper is, behoorlijk donker zijn. Zeker bij een veranda aan huis is dit vervelend. Het daglicht wordt dan onttrokken aan de woning. Met een lichtstraat of lichtkoepel in de overkapping kunt u dit voorkomen.

Gras en Groen kan een lichtstraat of lichtkoepel inbouwen. Prefab lichtstraten zijn budgetvriendelijk een eenvoudig in te passen zonder het risico op lekkages. Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis informeren wij u graag over de mogelijkheden!

Overkapping9 • Gras en Groen website

Montage op poeren en sierbestrating

Wist u dat wij meer doen dan alleen het plaatsen van de overkapping? Er komen meer werkzaamheden bij kijken om uw droom te realiseren. Wij plaatsen betonnen of natuurstenen poeren, zodat de overkapping staat als een huis. Ook leggen wij het terras aan met passende sierbestrating voor een oogverblindende afwerking.

Daarin onderscheiden wij ons van de concurrent. Gras en Groen ontzorgt u van het advies tot de oplevering. Neem onze vakkundige hoveniers. Zij verzorgen de voorbereiding van de timmermannen. Het grondwerk, plaatsen de poeren en leggen de sierbestrating, zijn hier voorbeelden van. Wij stemmen alle werkzaamheden naadloos op elkaar af, zodat u snel van uw nieuwe tuin met overkapping geniet.

Overkapping10 • Gras en Groen website