Terras overkapping

Uw overkapping wordt door Gras en Groen volledig op maat ontworpen. Bent u tevreden met het ontwerp? Dan komen wij ook de montage verzorgen!

 

Specialist voor uw overkapping!

Gras en Groen uit Den Bosch heeft zich als hoveniersbedrijf gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van een op maat ontworpen overkapping. Onze bouwtechnisch tekenaar en timmermannen weten al uw tuinwensen te vervullen. Van het allereerste advies tot een uitvoerbaar ontwerp en het plaatsen van de overkapping in uw tuin. Onze hoveniers nemen u ook alle tuinwerkzaamheden, zoals (her)bestraten en de aanleg van elektra, uit handen.

Waarom kiezen voor een overkapping van Gras en Groen

 • Wij leveren maatwerk op het gebied van ontwerp en uitvoering
 • Complete dienstverlening van overkapping tot tuinaanleg
 • Showtuin met praktijk voorbeelden
 • Uitstekende referenties: 4,7/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 750+ Google reviews!
Lees meer

Overkapping laten ontwerpen

Wilt u het hele jaar genieten van het buitenleven? Of heeft u onvoldoende opbergruimte in uw huis? Met onze maatwerk overkappingen voorzien wij in al uw behoeften. Standaard oplossingen zijn vaak net niet wat u zoekt. Daarom ontwerpen en plaatsen wij de overkapping volledig afgestemd op uw wensen.

U start bij ons altijd met een adviesgesprek. Tijdens de kennismaking helpt onze adviseur en ontwerper om al deze wensen op papier te krijgen. Wij denken met u mee en zorgen ervoor dat uw houten tuinhuis op de juiste plek komt te staan en dat waardevolle toevoegingen zoals een buitenkeuken, tuinhaard en privacy niet ontbreken.

Voorzieningen in uw overkapping zoals elektra, internet toegang en leidingwater nemen wij indien gewenst voor onze rekening. Zo heeft u geen zorgen omtrent de afstemming met meerdere partijen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin zorgt voor een gevoel van luxe. Het is heerlijk om te genieten van het buitenleven met familie, vrienden of heerlijk samen met het eigen gezin. Een terrasoverkapping biedt tal van voordelen die steeds belangrijker zijn geworden in ons leven!

 • Maak optimaal gebruik van het tuinseizoen
 • Geniet op een sfeervolle plek van uw tuin
 • Zorg voor comfort en luxe in uw tuin
 • Een fraaie overkapping is een echte eye-catcher
 • Een overkapping met schuur biedt u extra opbergruimte
Overkapping2 • Gras en Groen website

Uw eigen terrasoverkapping op maat gemaakt

Wilt u echt genieten van het buitenleven in uw eigen tuin? Gras en Groen ontwerpt uw terrasoverkapping op maat en laat uw tuinwens uitkomen!

 • Afmetingen van de overkapping worden op uw wensen afgestemd
 • Overkapping met ingebouwde lichtstraat
 • Kies uw dakbedekking en hemelwaterafvoer
 • Meer comfort met glazen schuifwanden
 • Montage op poeren en sierbestrating

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

ontwerp houten overkapping • Gras en Groen website

Bekijk houten overkappingen in de showtuin

Breng een bezoek aan de showtuin voor inspiratie en advies
Ziet u graag voorbeelden bij de mogelijkheden die wij bieden bij het plaatsen van houten overkappingen? Dat kunnen wij ons ontzettend goed voorstellen! Speciaal daarvoor hebben wij een showtuin aangelegd. Daarin staan houten terrasoverkappingen die vrijwel alle mogelijkheden tonen die er zijn.

Benieuwd geworden? Kom eens langs tijdens onze openingstijden of bekijk alvast de foto's van onze showtuin in Den Bosch!

Lees meer over de showtuin

Overkapping showtuin • Gras en Groen website

Kies uw dakbedekking en hemelwaterafvoer

Bij het plaatsen van een overkapping is de afwerking van het dak en de hemelwaterafvoer een belangrijk onderdeel. Gras en Groen maakt het dak waterdicht en werkt de hemelwaterafvoer op een fraaie wijze af. Dit kan zijn middels een kunststof daktrim in een kleur naar keuze.

Kiest u voor een hoogwaardige afwerking van uw overkapping? Dan is een zinken kraal erg fraai en ook de hemelwaterafvoer kan in hetzelfde materiaal worden uitgevoerd. Wij zorgen indien gewenst voor:

 • Dakbedekking met bijpassende daktrim
 • Dakpannen voor een kapschuur model
 • Aansluiting op de riolering of middels infiltratiekratten
overkapping met schuur • Gras en Groen website

Overkapping met ingebouwde lichtstraat

Onder een overkapping kan het, zeker als deze wat dieper is, behoorlijk donker zijn. Zeker bij een veranda aan huis is dit vervelend. Het daglicht wordt dan onttrokken aan de woning. Met een lichtstraat of lichtkoepel in de overkapping kunt u dit voorkomen.

Gras en Groen kan een lichtstraat of lichtkoepel inbouwen. Prefab lichtstraten zijn budgetvriendelijk een eenvoudig in te passen zonder het risico op lekkages. Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis informeren wij u graag over de mogelijkheden!

overkapping met lichtstraat • Gras en Groen website
Schuifwandenoverkapping1 • Gras en Groen website

Meer comfort met glazen schuifwanden

Maak uw tuin tot een verlengstuk van uw woonkamer
Is het uw wens om een overkapping te plaatsen direct tegen uw woning? Hiervoor is de terrasoverkapping ideaal. Dankzij een lichtstraat of lichtkoepel behoudt u de lichtinval in uw woning. Bovendien maakt u met dichte wanden en een glazen schuifwand uw terrasoverkapping op een eenvoudige wijze een comfortabele tuinkamer. Op die manier wordt uw tuin met een veranda aan huis pas echt een verlengstuk van uw woonkamer!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Montage op poeren en sierbestrating

Bij een nieuwe veranda of tuinhuis komen vaak meer werkzaamheden kijken dan uitsluitend het plaatsen van de overkapping. Dank daarbij aan het plaatsen van betonnen of natuurstenen poeren geplaatst en een terras met fraaie sierbestrating.

Gras en Groen onderscheidt zich door alle diensten vanuit één bedrijf te verzorgen. Wij hebben vakkundige hoveniers in dienst die de werkzaamheden voor de timmermannen voorbereiden. Zij maken het grondwerk, stellen de poeren en leggen de sierbestrating. Wij stemmen alle werkzaamheden op elkaar af waardoor u zo snel mogelijk kunt genieten van uw nieuwe tuin!

overkapping natuursteen poeren • Gras en Groen website

Overkapping laten plaatsen

Gras en Groen verzorgd de complete plaatsing van overkapping, veranda of tuinhuis. Wij hebben daarvoor ervaren timmermannen in dienst die werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Vooraf communiceren wij een duidelijke en haalbare planning.

Vanuit onze vestiging in 's-Hertogenbosch werken wij binnen een straal van circa 50 km. Wilt u een tuinhuis of veranda laten plaatsen in Den Bosch, EindhovenVughtTilburg en Breda? Bekijk dan eens de video.

Lees meer over overkapping laten plaatsen

Maak uw overkapping duurzaam!

Zijn er ook duurzame keuzes te maken bij uw overkapping in de tuin? Ja zeker! Het veel gebruikte douglas is een erg duurzame houtsoort voor toepassing in de tuin. Dankzij natuurlijke harsen is een extra behandeling overbodig. 

Het ontkoppelen van het hemelwater is een andere duurzame keuze. Regenwater laten infiltreren in de bodem is gunstig voor het grondwaterpeil. Bovendien verlicht het de druk op de riolering tijdens tropische regenbuien.

Een laatste duurzame oplossing is de aanleg van een groendak. Dit slaat regenwater en Co2 op zorgt bovendien voor meer biodiversiteit. Daarnaast ziet het er ook erg fraai uit en heeft dus ook een esthetische waarde!

overkapping met groendak • Gras en Groen website