Kunstgras hockeyveld thuis

Een bekende sport die uitsluitend op kunstgras wordt gespeeld is hockey. De fanatieke jeugd speelt het liefst iedere dag op zo'n veldje om hun skills verder te ontwikkelen, helaas is dit alleen op de club mogelijk. Mede daardoor zitten uw kinderen vaak binnen voor de tv te playstationen. De aanleg van een kunstgras hockeyveld in de tuin brengt daar verandering in!

Gras en Groen biedt u alle mogelijkheden voor de aanleg van een kunstgras hockeyveld. Wij kunnen het hockeyveldje compleet afwerken met afrastering, belijning en goaltjes. U kunt het zo gek niet verzinnen of wij leggen het voor u aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Voordelen van een hockeyveld in de tuin

Voor de aanleg van een hockeyveldje moet een deel van de tuin opgeoffert worden, dat is waar. Maar verder biedt zo'n privé hockeyveldje uitsluitend voordelen:

  • Kinderen worden gestimuleerd om te sporten. Bewegen is gezond!
  • Oefening baart kunst, technische vaardigheden worden verbeterd.
  • Er kan gespeeld worden binnen de veilige kaders van uw tuin
  • Sociale vaardigheden worden bijgespijkerd door samen te spelen
  • De kans dat sportende kinderen ook op latere leeftijd blijven sporten wordt vergroot
Offertekunstgrashockeyveld1 • Gras en Groen website
Een vrijblijvende offerte binnen één minuut!
Selecteer het hockey kunstgras
Geef de afmetingen in van het speelveld
Selecteer de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren

Kunstgras hockeyveld tuin voor de optimale beleving!

Aan de basis staat natuurlijk het hockeykunstgras. Zoals een voetballer droomt van een perfecte grasmat met gemaaide banen, droomt een hockey(st)er van een waterveld. Nu is dat laatste lastig te realiseren, maar een semi-waterveld dat kan natuurlijk wel als er even kort gesproeid wordt. Het is toch prachtig als uw kinderen de beleving hebben van een echte prof!

Multisport 2.0 zorgt voor een optimale spelbeleving. Gras en Groen koopt Multisport 2.0 speciaal in bij een producent van kunstgras voor sportvelden.

  • 24 mm hoog voor extra snel spel
  • 19.000 steken voor een sterke en compacte ondergrond
Kunstgrashockeyveld1 • Gras en Groen website

Welke eisen stellen wij aan het hockeyveld?

Voor optimaal speelplezier is ook een goede aanleg van kunstgras van groot belang. Tijdens het sporten wordt er behoorlijk kracht gezet en daar moet het kunstgras hockeyveld natuurlijk wel tegen kunnen.

Daarnaast zorgen ook de juiste randvoorwaarden voor meer plezier in het spel. Gras en Groen draagt hier zorg voor. Dat doen wij door naar wens de volgende onderdelen te verwerken in uw privé hockeyveld.

  • Verlaagd aanleggen van het hockeyveld
  • Sporttechnische laag
  • Belijning aanbrengen in het speelveld

Verlaagd aanleggen van het hockeyveld

Wij leggen hockeyveldjes bij voorkeur verlaagd aan. Dat is veiliger voor de omgeving en prettiger doordat de bal in het speelveld blijft. 

Sporttechnische laag

De sporttechnische laag zorgt voor een stabiele en vlakke ondergrond. Deze laag wordt opgebouwd uit verschillende soorten granulaat. Het zorgt voor een dempend vermogen wat goed is voor de gewrichten. 

Belijning aanbrengen in het speelveld

Gras en Groen kan ook zorgen voor belijning binnen het hockeyveld. Een achter-, middenlijn of een oefencirkel het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Werkwijze hockeyveld aanleggen

1. Uitgraven van de ondergrond

Om een sterk fundament voor het kunstgras aan te leggen zal eerst de ondergrond uitgegraven moeten worden. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken tussen het uitgraven en ophogen van de ruimte rondom het kunstgras. Hierdoor kan de hoeveelheid af te voeren grond worden beperkt.

2. Betonnen opsluitbanden plaatsen

Opsluitbanden zorgen ervoor dat de bal op het hockeyveld blijft. Ook wordt hiermee het kunstgras opgesloten, zodat het niet verplaatst. Voor de veiligheid van kinderen kunt u ook voor een rubberen rand kiezen die op de opsluitbanden bevestigd worden.

Kunstgrashockey3 • Gras en Groen website

3. Aanleggen van het zandbed

Nadat de afgegraven ondergrond grof op hoogte is gebracht wordt er een zandbed gestort. Deze laag is ongeveer 15 cm hoog en bestaat uit witzand. Het vormt het fundament van het hockeyveld. Het zandbed zorgt ervoor dat het veld vlak en stabiel zal blijven. Daarnaast zal de afvoer van water hierdoor verbeterd worden, voorkomt het bevriezing en heeft het een functie als waterbuffer.

4. Aanleggen van een sporttechnische laag

Boven op het zandbed komt een sporttechnische laag te liggen. Deze laag van 7 cm bestaat uit een combinatie van lavasteen en zand. Het draagt schokabsorptie en energierestitutie. Hierdoor heeft het een dempend vermogen en is het belangrijk voor het gewicht tijdens het spelen op het veld.

 

Kunstgrashockey2 • Gras en Groen website

5. Waterpas egaliseren en aanbrengen geotextiel

Met behulp van een laser en waterpas wordt de sporttechnische laag geëgaliseerd. Voordat het kunstgras wordt gelegd, komt er eerst een geotextiel te liggen. Deze zorgt ervoor dat de belasting verdeeld wordt over een groter oppervlak. Zo voorkomt u dat er tijdens het sporten oneffenheden in de ondergrond ontstaan.

6. Plaatsen en afwerken van het kunstgras

Het kunstgras kan eindelijk worden uitgerold! Heeft u meerdere stroken kunstgras nodig? Dan kunnen wij deze vakkundig weer aan elkaar lijmen op andere plekken. Kiest u voor belijning in het veld, dan zal deze ook verlijmd moeten worden. Als het volledige veld is aangelegd wordt het nog ingestrooid met kwartszand. Dit verhoogt de stabiliteit van het kunstgras.

Kunstgrashockeyveld1 • Gras en Groen website

Mogelijkheden privé hockeyveld

Vrijwel iedere tuin is geschikt voor de aanleg van een kunstgras hockeyveld. Toch raadt Gras en Groen aan om geen kleiner veld dan 8 bij 4 meter te laten plaatsen. Dit heeft te maken met het snijverlies. Een kunstgrasmat is standaard 4 meter breed, waardoor u altijd kunstgras zult verliezen bij een kleiner veld dan 3 meter. Prijstechnisch is deze optie dus minder interessant.

Speciaal voor de aanleg van privé hockeyveldjes hebben wij een aantal standaard modellen uitgetekend en gecalculeerd. Daarnaast bieden wij ook maatwerk. Heeft u een speciale wens? Ook dan kunt u bij ons terecht!

Vraag kunstgras offerte aan!