Kunstgras verlijmen

Geplaatst: 25/11/2021 Aangepast: 25/11/2021

Kunstgras is ontzettend eenvoudig aan te leggen. Na één dag kunt u al genieten van een altijd groen blijvend gazon. Daarnaast is kunstgras ook nog eens onderhoudsarm, waardoor het voor veel mensen een ideale oplossing biedt. Door gebruik te maken van onze aanlegservice kunt u binnen de kortste keren genieten van een stralende tuin.

Wilt u het kunstgras liever zelf aanleggen? Dan dient u met enkele zaken rekening te houden. Het kunstgras verlijmen is hier een onderdeel van. De hoveniers van Gras en Groen houden zich hier dagelijks mee bezig, waardoor het voor hen een eenvoudige klus is. Hier komt wel enige nauwkeurigheid bij kijken!

Waarom kunstgras verlijmen?

Kunstgras wordt geproduceerd op standaard rollen van 4 meter breed. De kans dat deze afmeting precies overeen komt met uw tuin is echter vrij klein. Toch kan dit op een simpele manier opgelost worden, namelijk door de kunstgras stroken aan elkaar te lijmen.

Om alvast enige stress te voorkomen: nee, het is niet zichtbaar wanneer kunstgras aan elkaar gelijmd wordt. Als het kunstgras op de juiste manier aan elkaar wordt geplakt is hier later niets meer van te merken. Ook zijn de naden niet te voelen wanneer u hier overheen loopt.

Kunstgras lijmband

Het knip- en plakwerkje is eenvoudig uit te voeren met een zelfklevende lijmband. Voorheen werd kunstgras vaak aan elkaar geplakt met 1- of 2-componentenlijm, maar dit veroorzaakte een grote kliederboel. Een lijmband biedt hiervoor de ideale uitkomst.

  • Eenvoudig toe te passen
  • Te gebruiken in alle weersomstandigheden
  • Geen geklieder met lijm
  • Direct te gebruiken
  • Hoeft niet op te drogen

Hoe kunstgraslijm gebruiken?

Stap 1: Sla het kunstgras aan beide kanten zo'n 15 cm om, zodat je in het midden de ruimte hebt. Leg hier de kunstgrastape neer. Controleer of deze in het midden ligt door het kunstgras even terug te slaan.

Stap 2: Wanneer de tape goed ligt, kunt u de beschermfolie verwijderen. Nu gaat de bovenkant plakken.

Stap 3: Sla het kunstgras voorzichtig weer terug. Zorg ervoor dat er ongeveer 2 mm tape tussen de kunstgrasstroken zit. Plak je het kunstgras te dicht op elkaar? Dan krijgt je een bobbel. Plak je het te ver uit elkaar? Dan zul je een gat zien.

Stap 4: Druk het kunstgras goed aan op de naad voor een optimale hechting.

Soortgelijke adviezen

Alle adviezen