Kunstgras en huisdieren

Geplaatst: 25/11/2021 Aangepast: 25/11/2021

Een mooie tuin én honden? Of andere huisdieren? Het is begrijpelijk dat je jezelf de vraag stelt of kunstgras en huisdieren een goede combinatie is. Kan het kunstgras wel tegen huisdieren? Is het niet schadelijk voor de dieren? Maak je niet ongerust! Kunstgras is hierbij juist de ideale oplossing.

Kunstgras en huisdieren: een ideale combinatie

Huisdieren zullen ten eerste niet eens doorhebben dat de kunstgrasmat geen echt gras is. Veel mensen hebben het idee dat huisdieren het kunstgazon niet zo fijn zullen vinden. Toch is het tegendeel hiervan waar. Honden, maar ook katten, konijnen en cavia’s ervaren het kunstgras als zeer fijn aan hun poten. Ook vinden de dieren het heerlijk om hierop te rollen, rennen en zelfs te slapen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je kunstgras aan wilt schaffen en in het bezit bent van huisdieren.

Enkele aandachtspunten voor kunstgras met huisdieren

  • Kunstgras en de gezondheid van dieren
  • Kunstgras en ontlasting - hoe schoon te maken?
  • Kunstgras en spelende dieren

Kunstgras en de gezondheid van dieren

Zoals de meeste huisdiereigenaren wel weten hebben dieren de neiging om overal aan te snuffelen, likken of zelfs in te bijten. Het is dus van groot belang dat het kunstgras niet schadelijk is voor de gezondheid van dieren. Wanneer je besluit kunstgras te kopen uit Azië, zul je merken dat de prijzen een stuk gunstiger zijn. De grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van kunstgras zijn daarentegen een stuk minder gunstig voor de gezondheid. Gelukkig zijn alle kunstgras soorten die wij bij Gras en Groen verkopen veilig voor mensen en dieren. Ze voldoen aan de strengste Europese criteria, namelijk de EN71-3 norm. Huisdieren kunnen dus met een gerust hart op het kunstgras gazon losgelaten worden.

Kunstgras en ontlasting - hoe schoon te maken?

Misschien niet het meest frisse onderwerp, maar iedere huisdiereigenaar zal het zich waarschijnlijk toch afvragen. Wat gebeurt er als mijn huisdier zijn/haar ontlasting op het kunstgras achterlaat? Urine trekt gelukkig niet in het kunstgras. Over het algemeen spoelt dit gewoon weer weg. Blijf je toch last houden van een sterke urinelucht? Zorg er dan voor dat je het kunstgras even schoonmaakt met een ecologisch reinigingsmiddel zonder bleek. Hierdoor wordt het kunstgras niet aangetast.

Bij een wat grotere ontlasting vergt de schoonmaak iets meer inspanning. Het is belangrijk om de ontlasting met een schepje of zakje van het kunstgras te verwijderen. Vervolgens moet je het even naspoelen met lauw water. Ook hoef je niet bang te zijn dat het kunstgras verandert van kleur. Zelfs na het gebruik van reinigingsmiddel zal het kunstgras de kleur behouden.

Kunstgras en spelende dieren

Kunstgras is uitermate bestendig tegen het spelen van honden en andere dieren. Honden zullen vaak al snel doorhebben dat het geen zin heeft om in het kunstgras te gaan graven. Ten eerste zal het kunstgras hier alsnog niet onder lijden en ten tweede zal de hond het graven snel genoeg afleren wanneer hij geen aarde meer ruikt onder het gras. Naast het graven zullen de meeste huisdieren het kunstgras niet aantrekkelijk genoeg vinden om eraan te knagen of van te eten. Het enige waar je goed op moet letten is dat de kunstgrasmat goed vastligt en dus niet verschuift bij het spelen.

Kunstgras is dus de ideale ondergrond voor jouw huisdier(en) om op een veilige en leuke manier de dag door te brengen. Weet je nog niet welke kunstgrassoort het beste bij jouw tuin past? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment, vraag gratis kunstgras stalen aan of kom gezellig langs in de showtuin!

Kunstgras laten leggen? Vraag vrijblijvende offerte aan!

Of lees eerst meer informatie over kunstgras laten leggen.

Soortgelijke adviezen

Alle adviezen